Gemeente Soest

Kiezen voor Kansen

Datum: 15/05/2006

Week "Kiezen voor Kansen" succesvol gestart

De See & Do startmanifestatie van de week "Kiezen voor Kansen" trok afgelopen vrijdag enkele honderden belangstellenden en verliep in een hele goede sfeer.

Onder grote belangstelling van jongeren, vrijwilligers, gemeenteraadsleden en vertegenwoordigers van Soester organisaties opende wethouder jeugd- en jongerenbeleid Paul Lemmen het evenement met een openingsspeech die live op tv werd uitgezonden.

Hij sprak zijn waardering uit voor dit mooie initiatief vanuit de samenleving en waardeert het bijzonder dat stichting Balans en GIDS-netwerk intensief de discussie aangaan met jongeren en hun ouders;

* op zondag 14 mei in de kerken;

* op dinsdag 16 mei in De Plantage, waar het thema de digitale leefwereld van jongeren is en

* op woensdag 17 mei bij de hearing in het gemeentehuis.

De bezoekers van de See & Do manifestatie genoten op het open podium van turkse volksdansgroepen die een wervelende show neer zetten. Daarnaast was er theater (Pitch) te zien, break dance, djembé en kon er gedanst worden in een stille disco.

Djembé

Fotograaf: Maarten Smeenk

Djembé

Break dance

Fotograaf: Maarten Smeenk

Break dance

Scoutinggroep De Fakkeldragers maakte buiten een bouwwerk en jongeren konden zelf optreden in 'de kast', wat live werd uitgezonden op tv.

Op een informatiemarkt konden jongeren meer te weten komen over vrije tijd, zorg en welzijn, maar ook op jezelf wonen en werk en inkomen waren belangrijke thema's. De organisatoren Balans, GIDS-Netwerk en de gemeente Soest kijken bijzonder tevreden terug op de geslaagde startbijeenkomst.

Op woensdag 17 mei om 19.30 uur in het gemeentehuis wordt er een hearing georganiseerd voor vertegenwoordigers van Soester organisaties om samen na te denken over de kansen van jongeren op de arbeidsmarkt en de alcohol- en drugs problematiek in de horeca. Maar vooral over de oplossingen.

Ook jongeren en hun ouders zijn hierbij van harte welkom.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer