Gemeente Soest

Breedtesportproject

Datum: 15/05/2006

Inventarisatie Soester sport- en beweegaanbod

Vanuit het breedtesportproject van de gemeente Soest, zijn vorige week alle sportaanbieders in de gemeente Soest aangeschreven met de vraag om hun sportaanbod kenbaar te maken middels het invullen van de inventarisatieformulieren.

De aanleiding voor deze grootschalige inventarisatie naar het sport- en beweegaanbod zijn de resultaten van het sportdeelnameonderzoek.

Met de informatie wil het breedtesportproject het sport- en beweegaanbod beter in kaart te brengen.

In 2005 heeft er een grootschalig sportdeelnameonderzoek onder 8800 inwoners van de gemeente Soest plaatsgevonden. Eén van de uitkomsten van dit onderzoek was dat het sport- en beweegaanbod in de gemeente Soest onvoldoende bekend is bij de inwoners. Van de volwassenen geeft 34% aan niet of onvoldoende bekend te zijn met het aanbod, bij de jongeren is dit percentage hoger, namelijk 47%.

Met deze cijfers in het achterhoofd, willen de medewerkers van het breedtesportproject het sport- en beweegaanbod in Soest beter in kaart te brengen door middel van bijvoorbeeld een uitbreiding van de gemeentelijke website en/of het ontwikkelen van een folder/brochure.

Het is de bedoeling om bij de weergave van het sportaanbod een onderscheid te maken tussen het reguliere aanbod, het aanbod voor 55-plussers en het aanbod voor lichamelijk beperkten. Dit is natuurlijk niet mogelijk zonder de medewerking van alle sportaanbieders.

Hierbij willen we alle sportaanbieders die geen inventarisatieformulier hebben ontvangen oproepen om contact met ons op te nemen, zodat we alsnog een inventarisatieformulier op kunnen sturen.

U kunt het formulier en de brief ook downloaden:
* inventarisatieformulier

* de originele brief

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Madelon Nolsen, sportcöordinator van het breedtesportproject, tel. (035) 6093540.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer