Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT

Hooglanderveen, 15 mei 2006

Nummer: 11

Eerste exemplaar flora en fauna boekje voor nieuwe wethouder Vathorst

HOOGLANDERVEEN - Tijdens het tweede Vathorst Café zal het eerste exemplaar van het nieuwe boekje over de flora en fauna van Vathorst uitgereikt worden aan wethouder Mirjam van 't Veld. Van 't Veld is de nieuwe wijk- en projectwethouder van Vathorst. De uitreiking vindt plaats rond 18.30 uur. Het Vathorst Café vindt plaats op woensdag 17 mei in het I-centrum Vathorst aan de Duisterweg 6a. Bezoekers (ook kinderen) van het Vathorst Café zijn welkom tussen 17.30 en 20.00 uur. Zij krijgen gratis een hapje en drankje aangeboden en worden getrakteerd op live muziek!

Het flora en fauna boekje is een nieuwe, handzame uitgave (15 x 15 cm) van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst. Het 132 pagina's tellende full color boekje is gemaakt in samenwerking met onder anderen de stadsecoloog van de gemeente Amersfoort en met medewerking van het Waterschap, de Vlinderstichting en de Vogelbescherming Nederland. Het geeft informatie over historie van het Vathorster landschap en de manier waarop er in Vathorst omgegaan wordt met het (bestaande) groen. Het boekje bevat ook de nodige tips om meer leven in eigen tuin of omgeving te halen. Daarnaast is aan de hand van de inhoud van het boekje een fietsroute door Vathorst samengesteld. Die wordt bij het boekje geleverd. Het flora en fauna boekje inclusief de fietsroute is tijdens het Vathorst Café verkrijgbaar en na 17 mei voor 9 euro te koop in het i-centrum Vathorst en in Stadsinformatiecentrum De Observant. De fietsroute is ook los verkrijgbaar voor 1,50 euro.

Live muziek
Tijdens het tweede Vathorst Café verzorgt het Jazz Team live muziek. Een van de bandleden is de directeur van de St. Jospehschool in Hooglanderveen, Gijs van Hamersveld. Hij is verantwoordelijk voor zang en drums. De reeds twintig jaar bestaande jazzformatie staat garant voor sprankelende en spetterende jazzmuziek. De andere leden van Jazz Team zijn Harriet Middelhoek (zang en perscussie), Reinier van 't Sandt (piano) en Martin Verburgh saxen en dwarsluit). Het repertoire omvat jazz- en musical standards, blues en ballads, bossa nova en andere latin-americanstijlen, jazzrock, popsongs en R&B nummers, mits die zich lenen voor een jazzy benadering. Voor meer informatie over de band kunt u ook surfen naar www.jazzteam.Ontheweb.nl

Natuurboerderij
Naast de presentatie van het Flora en Fauna boekje is er tijdens het Vathorst Café actuele informatie (het definitieve 'vlekkenplan') verkrijgbaar over de natuurboerderij De Brinkhorst. Procesmanager Arja Nobel is aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven over de voortgang van het project en over welke rol bewoners van Vathorst kunnen spelen.

Het Vathorst Café vindt in 2006 viermaal plaats. Het eerste café vond plaats in februari en trok zo'n 150 bezoekers. Na 17 mei vindt het Vathorst Café dit jaar nog plaats op woensdag 20 september en 20 december. Kinderen zijn ook hartelijk welkom. Wat de hapjes en drankjes betreft wordt er ook rekening met hen gehouden.