Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Apeldoorners betrapt bij inbraak op bouwterrein
Publicatiedatum: 15-5-2006 13:32:51

Elst - Twee mannen uit Apeldoorn van 20 en 31 jaar zijn in de nacht van zondag op maandag door de Elster politie aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een inbraak. Een beveiligingsmedewerker ontdekte omstreeks drie uur dat er op een bouwterrein aan de Westeraam was ingebroken. Daarop werd de politie gewaarschuwd. Agenten die toevallig in de buurt waren zagen kort na aankomst de beide Apeldoorners lopen. De mannen verklaarden met autopech te zijn gestrand. In de auto van de mannen werd echter inbrekerswerktuigen aangetroffen en enkele bouwmaterialen die kennelijk vanaf het bouwterrein afkomstig waren. Beide mannen werden vervolgens aangehouden en zijn voor onderzoek ingesloten. Op het bouwterrein bleek later dat de omheining vernield was en enkele containers opengebroken. Door het bouwbedrijf is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jongens aangehouden na bermbrandjes

Publicatiedatum: 15-5-2006 13:32:26

Randwijk - Vier jongens in de leeftijd van elf tot en met vijftien jaar zijn zondagavond in Randwijk door de politie aangehouden wegens brandstichting. De vier waren door een getuige omstreeks half negen gezien op de Randwijkse Rijndijk nadat daar brand was ontstaan in de berm. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te doven. Daarbij rees het vermoeden dat de brand was aangestoken omdat er meerder brandhaarden werden aangetroffen. Mede op aanwijzen van de getuige werden de vier jongens aangehouden en over de brandjes aan de tand gevoeld. De vier bekenden uit verveling gras in brand te hebben gestoken en zijn later aan hun ouders overgedragen. Drie van hen kregen een proces-verbaal wegens baldadigheid, de elfjarige, die strafrechtelijk niet aansprakelijk is, kreeg een reprimande.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Aangekondigde verkeerscontroles: 13 bekeuringen
Publicatiedatum: 15-5-2006 13:31:58

Bemmel/Haalderen - Bij vooraf aangekondigde verkeerscontroles van het verkeershandhavingsteam (VHT) in Bemmel en Haalderen zijn zondag dertien bekeuringen uitgedeeld. Tussen vier uur 's middags en zeven uur `s avonds controleerde het VHT op de Waaldijk in Bemmel. In dat tijdsbestek werd van 100 passanten de snelheid gecontroleerd. Daarvan reden er 9 harder dan de daar geldende maximumsnelheid van 50 km/u. Hoogst gemeten snelheid was 90 km/u. Ook werden vier bekeuringen uitgedeeld onder zes gecontroleerde bromfietsers: twee omdat ze geen helm droegen en twee omdat ze op een opgevoerde bromfiets reden. In Haalderen werd tussen half acht en tien uur gecontroleerd op de Van der Mondeweg, waarbij speciale aandacht uitging naar alcohol en gebruik van autogordels en helm. Er werden echter geen overtredingen geconstateerd. Van ruim 300 bestuurders werden blaastesten afgenomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Angerenaar bekeurd wegens baldadigheid

Publicatiedatum: 15-5-2006 13:31:20

Haalderen - De politie heeft zondag op de Huchtstraat in Haalderen een 23-jarige man uit Angeren op de bon geslingerd wegens baldadigheid. Surveillerende agenten zagen de man in de nacht van zaterdag op zondag rond twee uur op straat staan met een verkeersbord en een paal. Naar herkomst van het bord antwoordde de man dat hij dit van een onbekende had `gekregen'. De agenten gaven de Angerenaar een proces-verbaal wegens baldadigheid. Het verkeersbord werd hem afgenomen en is afgegeven bij de gemeente.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---