Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

15 mei 2006

Wehl - Beginnend bestuurder onder invloed

De politie heeft in de nacht zondag op maandag (15/05) op de Nieuwestraat een 20-jarige automobiliste uit Wehl aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de vrouw maandagmorgen vroeg rond 01.55 uur en constateerde dat zij te veel alcohol gedronken had. Zij blies op het politiebureau een promillage van 0,4 terwijl voor haar als beginnend bestuurder maximaal 0,2 promille toegestaan is. In dit geval ging het om een jeugdige bestuurster, maar wanneer iemand van 46 voor het eerst zijn rijbewijs haalt, is ook hij beginnend bestuurder ! De gedachte bij veel mensen is anders. De politie maakt proces-verbaal op.

Aalten - 16-jarige jongen met motor in sloot

Een 16-jarige jongen uit Lichtenvoorde is in de nacht van zaterdag op zondag (13/14-05), samen met een vriendje, met de motor van zijn moeder gaan rijden. De politie kreeg zondagmorgen rond 09.50 uur melding dat er een motor in de sloot aan de Groot Deunkweg zou liggen. De motor bleek van een vrouw uit Lichtenvoorde te zijn. De politie ging naar het adres en na onderzoek en enig aandringen bekende de zoon, samen met het vriendje, rond 03.30 uur een rondje te hebben gemaakt met de motor. Door het ongeval had hij zijn lesje gehad.

Terborg - Inbraak in café

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag (13/14-05) ingebroken in een café aan De Tuit. De daders kwamen via een bovenlicht van het toilet het café binnen en doorzochten het hele pand. Tot zover bekend wordt er nog niets vermist. Wel hebben de daders diverse vernielingen aangericht. Het is de tweede keer dat er in twee maanden tijd is ingebroken. De politie stelt een onderzoek in.

Ulft - Brand in woning

In de slaapkamer van een woning aan de Bontebrug brak in de nacht van zondag op maandag (14/15-05) brand uit. Politie en brandweer kregen maandagmorgen vroeg rond 04.25 uur melding van een woningbrand. Bij aankomst van politie en brandweer bleek dat buurtbewoners de brand reeds hadden geblust. Onderzoek wees uit dat de vermoedelijke oorzaak zelfontbranding van een doekje met olie was. Doordat de rookmelder af ging werd erger voorkomen. Wel was er veel rookschade. De stichting Salvage werd in kennis gesteld.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --