Gemeente Amsterdam



Aantal arbeidsplaatsen blijft toenemen in eerste kwartaal 2006

15 mei 2006
-
O+S
Sinds medio 2004 stijgt de werkgelegenheid in Amsterdam gestaag, ook in het eerste kwartaal van 2006. Sinds medio 2004 daalt ook de werkloosheid; ook deze trend zet zich door. In het eerste kwartaal van 2006 kwamen er in Amsterdam 1.153 banen bij, op 1 april 2006 waren er 415.539 arbeidsplaatsen in Amsterdam

Aantal arbeidsplaatsen blijft toenemen in eerste kwartaal 2006 (11 Kb) De werkgelegenheid steeg in het eerste kwartaal vooral in de zakelijke dienstverlening en in de bouwnijverheid. Een belangrijke bijdrage aan de groei van de werkgelegenheid in de zakelijke dienstverlening leverde schoonmaakbedrijf CSU, dat van Diemen naar Amsterdam Zuidoost verhuisde.

In de bouwnijverheid wordt het steeds gebruikelijker om voor de bouw van grote projecten een aparte B.V. op te richten. In het eerste kwartaal werden er enkele B.V.'s voor grotere Amsterdamse projecten opgericht. Het aantal in Amsterdam ingeschreven arbeidsplaatsen steeg daardoor met enkele honderden.

De ontwikkeling van de Amsterdamse werkgelegenheid per kwartaal sinds januari 1999
De ontwikkeling van de Amsterdamse werkgelegenheid per kwartaal sinds januari 1999 (6 Kb)
De stadsdelen Slotervaart en Zuidoost zagen het aantal werkzame personen het meest stijgen. In Zuidoost leverde de eerder genoemde verhuizing van schoonmaakbedrijf CSU de belangrijkste bijdrage aan de stijging van de werkgelegenheid. Slotervaart verwelkomde Price Waterhouse Coopers. Dit bedrijf verliet haar gebouw aan het Prins Bernhardplein in stadsdeel Oost/Watergraafsmeer en vestigde zich in kantoorgebouw Westgate in het kantorengebied Riekerpolder.