Gemeente Amerongen


Het college van burgemeester en wethouders sluit kernbezoeken in Doorn af.

Tijdens het vragenuurtje kwam de mogelijke opheffing van buslijn 51 ter sprake. De beslissing hierover wordt door het Bestuur Regio Utrecht (BRU) genomen. Het college van B&W roept burgers op, die tegen de mogelijke opheffing van de buslijn zijn, een brief te sturen aan:

BRU
t.a.v. de heer R.J. Reijndorp (verkeerszaken)
Postbus 14107
3508 SE Utrecht.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de reeks van kernbezoeken binnen de gemeente dinsdag in Doorn afgesloten.

In de middaguren werd een bezoek aan Bartiméus Sonneheerdt gebracht waar het voornaamste gespreksthema de plannen voor de vervangende nieuwbouw was. Hierna bezocht het college Vakantiepark Bonte Vlucht. In de avonduren stond de kennismaking van het college met diverse organisaties en de inwoners uit Doorn op het programma.

Tijdens het vragenuurtje werden er tal van onderwerpen aangesneden zoals: de verkeerssituatie in het dorp, de onduidelijke situatie betreffende buslijn 51; de inrichting van de wijken en de mogelijkheden tot sociale woningbouw in het dorp. Daarnaast waren er tal van inwoners die het college opriepen om er toch vooral voor te zorgen dat de karakteristieke kenmerken van de voormalige gemeente Doorn in de nieuwe gemeente Utrechtse Heuvelrug behouden blijven.

Foto: Marga Jansen (voorzitter) en Peter Verweij (penningmeester) waren namens de Buurtvereniging Palmstad tijdens het kernbezoek aanwezig.