Gemeente Amerongen


Zwembad De Zwoer onderwerp van discussie tijdens raadsvergadering

Tijdens de raadsvergadering dienden de fracties van het CDA/VVD/SGP en D66 een amendement in betreffende het beschikbaar stellen van extra financiële middelen aan zwembad De Zwoer.

Het amendement houdt het volgende in. Als het bestuur van het zwembad er niet in slaagt om voor 1 juni 2006 de jaarrekening en het jaarverslag over 2005 aan te leveren er maximaal een bedrag van 132.568,- beschikbaar is om het negatieve eigen vermogen aan te zuiveren. Het restant van de stelpost ( 535.432,-), zoals deze op de begroting van de gemeente is opgenomen, valt dan vrij en wordt toegevoegd aan de algemene middelen van de gemeente.

Indien het bestuur van het zwembad in de loop van het jaar met nieuwe investeringsaanvragen komt, moet het college van burgemeester en wethouders terug naar de gemeenteraad. Middels een nieuw dekkingsvoorstel moeten er dan opnieuw financiële middelen worden vrijgemaakt.

Voor de volledigheid: Het aannemen van het amendement heeft geen directe gevolgen voor het zwembad omdat er van een liquiditeitsprobleem geen sprake is.

Vervolg raadsvergadering (woensdag 17 mei, 19.30 uur):

't Hoge Licht, Klaproos 2
3972 PX Driebergen-Rijsenburg