Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

15 mei 2006

Apeldoorn - Fietser lichtgewond door val

Een 76-jarige fietser uit Apeldoorn raakte zondagmiddag (14/05) op de Edisonlaan gewond doordat hij ten val kwam. De man fietste met zijn vrouw over het fietspad langs de Edisonlaan toen rond 12.20 een 47-jarige wielrenner uit Almere hen tegemoet kwam. De Apeldoorner week voor hem uit en kwam met zijn fiets tussen het fietspad en aldaar aanwezige betonnen platen terecht. Hij kwam ten val en liep enkele schaafwonden op. Bovendien klaagde de man over duizeligheid. Een ambulance vervoerde hem voor alle zekerheid naar het ziekenhuis.

Apeldoorn - Automobiliste onder invloed

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag (14/15-05) op de Europaweg een 37-jarige automobiliste uit Hilversum aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de vrouw maandagmorgen vroeg rond 00.25 uur en constateerde dat zij te veel alcohol gedronken had. De vrouw blies op het politiebureau een promillage van 1,5. Haar rijbewijs werd ingenomen en de politie maakte proces-verbaal op.

Apeldoorn - Veelpleger op dievenpad

Een 21-jarige Apeldoornse veelpleger heeft zondagavond (14/05) uit een leegstaand pand aan de PWA-laan enkele goederen gestolen. De politie kreeg rond 23.15 uur een inbraakalarm door en ging samen met personeel van een beveiligingsfirma op onderzoek uit. Zij troffen in het pand de Apeldoorner aan, die een hoeveelheid koperen leidingen bij zich had. Een agent trachtte de man aan te houden, maar hij zag kans zich los te rukken en ging er vandoor. Zijn identiteit is bekend bij de politie en het is een kwestie van tijd, wanneer hij over de inbraak verhoord kan worden.

Apeldoorn - Vandaaltjes naar preventieproject

Twee Apeldoornse jongetjes (13 en 14 jaar) worden doorverwezen naar een preventie-project. Zij liepen zondagmiddag op de Sluiswachtershoeve en sloegen met een honkbalknuppel tegen bomen, lantaarnpalen en nummerbordjes. Bovendien stichtten zij in de buurt van een voetbalveld een brandje. De politie trof de jongens rond 13.00 uur aan. Zij gaan naar het preventieproject HALT waar een passende maatregel wordt getroffen.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --