Ingezonden persbericht


|Persinformatie|
Den Haag, 15 mei 2006

PERSBERICHT

TELEWERKFORUM HEET VANAF NU 'EWERKFORUM': VIRTUEEL WERKEN MET EEN NIEUW ELAN

De Stichting Nederlands Telewerk Forum, al sinds 1995 actief in "het bevorderen van het tijd- en plaatsonafhankelijk werken mbv ICT", heeft per 1 mei jl. een gedaantewisseling ondergaan:


* Een nieuwe naam: Zij heet nu 'EwerkForum'. Denkt men bij 'telewerken' meestal aan thuiswerken, het begrip 'ewerken' is veel ruimer, waarmee de scope van de stichting wordt aangepast aan de technologische ontwikkelingen en het vernieuwende denken op het gebied van virtueel werken, tele- en videovergaderen, webcasting, e.d.
* Het begrip Ewerken sluit ook beter aan bij de innovatieve ideeën uit het Lissabon-akkoord van de EU en bij de internationale ontwikkelingen ('24-uurs economie; werken is een activiteit en niet zozeer een werkplek').
* Naast het bevorderen van ewerken in algemene zin zal het EwerkForum ook precompetitieve adviezen gaan verlenen aan organisaties die ewerken (Quick-Scans). Hieraan blijkt behoefte te bestaan, omdat het leidinggeven aan virtuele teams en -medewerkers andere vaardigheden van managers vraagt ('Niet aanwezig, wel bezig').
* Gezien het grote succes van de Actiemaand (Tel)Ewerken eind 2005, zal dit najaar opnieuw een dergelijke actiemaand worden georganiseerd.
* Rob van der Hoeven, algemeen directeur Citrix Benelux, is benoemd tot voorzitter van het bestuur, en Dr. Vincent Kouwenhoven, lector E-business aan de hogeschool InHolland, tot voorzitter van de Raad van Advies, waarin al zitting hadden Roel Pieper (Bijzonder hoogleraar T.U. Twente) , Piet van Schijndel (Lid Raad van Bestuur Rabobank) en Niek-Jan van Kesteren (Directeur VNO-NCW).
* Directeur Philip Todd, die voorheen Directeur Ledenzaken bij branchevereniging ICT~Office en parttime-directeur TelewerkForum was, gaat zich full-time wijden aan het EwerkForum.
* Het kantoor van het EwerkForum is per 1 mei verhuisd van Woerden naar Den Haag, waar de stichting kantoor houdt bij de nieuwe participant VNO-NCW in gebouw Malietoren, Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag.


---