Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

15 mei 2006

Elburg - Bromfietser gewond

Een 21-jarige automobilist uit Elburg verleende geen voorrang aan een 49-jarige plaatsgenoot op de bromfiets en een aanrijding was het gevolg. Het ongeval gebeurde op zondag (14-05) rond 17.35 uur op de kruising van de Ellestraat en de Vischpoortstraat. De automobilist kwam vanaf de Ellestraat en verklaarde de bromfietser over het hoofd te hebben gezien. De bromfietser werd met schouderklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Elburg - Man aangehouden voor bedreiging

De politie heeft op zondagavond (14-05) een 19-jarige man uit Wijhe aangehouden voor bedreiging. De man reed die avond rond 20.10 uur met hoge snelheid over de Nunspeterweg en passeerde een aantal wandelaars. Eén van de wandelaars sprak de automobilist aan op zijn rijgedrag waarop laatstgenoemde uit de auto stapte, de wandelaar met een breekijzer bedreigde en vervolgens wegreed. Na een intensieve speurtocht van de politie kon de man al snel worden aangehouden in de woning van familie in Elburg. Hij is ingesloten voor nader verhoor.

Vaassen - Baldadigheid jongeren

De politie heeft op zondagmiddag (14-05) aan de Boxhofstede een boete uitgereikt aan een 18-jarige jongen en een doorverwijzing naar preventieproject LINK aan een 15-jarige jongen, beiden inwoners van Vaassen. Het tweetal maakte deel uit van een groep jongeren die een behoorlijke puinhoop hadden gemaakt in en bij de JOP (Jongerenontmoetingsplaats), oa door het kapot gooien van flessen. Tenslotte liet de politie het duo hun eigen rommel opruimen.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --