Ingezonden persbericht


Scheveningen, 13 mei '06

Ivo Lindhout Nederlands Kampioen Gamen


- gamen houd de jeugd in de ban -

Ivo Lindhout , een 17-jarige Nederlandse jongen uit Dordrecht, is afgelopen weekend Nederlands Kampioen gamen geworden in het spel Quake 4. Quake 4 is een razend populaire shooter game dat men op een PC via het internet speelt of in een zogenaamde LAN (Local Area Network) . Ivo, die volgende maand met school stopt om fulltime zich op gamen te richten, zal dankzij zijn overwinning Nederland vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap in Parijs op 2 Juli. Op het evenement in Scheveningen dit weekend wist Ivo de tegenstanders relatief makkelijk opzij te zetten. In de finale kwam hij uit tegen zijn aartsrivaal Paul Oosterhaven, beter bekend als "rufus", en won twee maal met overtuigende cijfers.

In een interview met Gamelux, de grootste community website van de Benelux en tevens organisator van de qualifier, wist Ivo het volgende te zeggen over zijn verwachtingen in Parijs:
Voor Parijs doe ik twee bootcamps, één in Engeland en één in Zweden of Amerika. Mijn doelstelling is gewoon de eindoverwinning. Ik ben niet aan het spel begonnen om top zoveel te worden. Ik doe dit met zoveel emotie dat ik er ook helemaal voor ga. Dat ik dit keer twee keer van Rufus heb gewonnen geeft me een grote boost.

In Parijs zullen deelnemers uit 53 verschillende landen strijden om meer dan 400 000 dollar in prijzengeld. Het evenement bied plaats voor dagelijks 15 000 toeschouwers en zal door nog tienduizenden personen via het internet gevolgd worden.

Over TeK-9 Networks Ltd.
Sinds kort speelt Ivo voor TeK-9, één van de toonaangevende teams van de Benelux binnen het hele eSports gebeuren. Ivo speelt er onder de nickname "forever", want aliassen zijn nu eenmaal eigen aan het gamen. Als professionele speler zal Ivo deelnemen aan evenementen in Duitsland, Brazilië, China, Amerika en talloze andere toernooien in heel de wereld.

Perscontact

Steven Leunens
Mail: steven@tek-9.net
Telefoon: 0032 495 34 79 69
Fax : 0032 14 58 12 54

Relevante links

TeK-9 Networks Ltd. : http://www.tek-9.net/
Electronic Sports World Cup: http://www.esworldcup.com/2006/

Foto van Ivo Lindhout op het evenement:
http://www.gamelux.nl/foto/ESWC_NL_ZATERDAG_SPELERS/10