Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 11 mei 2006

Nederlands Operette Theater en Fontys Conservatorium Tilburg werken samen

NIEUW OPERETTE GEZELSCHAP INITIEERT OPLEIDING

Het nieuwe gezelschap Nederlands Operette Theater (NOT) heeft het initiatief genomen om een Operette-Theateropleiding te beginnen. Het Fontys Conservatorium Tilburg, die samen met het Conservatorium Maastricht binnen de Zuid Nederlandse Hogeschool voor Muziek een 2e fase opleiding heeft, gaat deze opleiding verzorgen. Deze nieuwe muziektheateropleiding, met uitstroomprofiel operette-theater, begint in september 2006. Initiatiefnemer van de opleiding is Rein Kolpa van het NOT, in samenwerking met Edward Hoepelman, docent zang aan het Fontys Conservatorium.

De opleiding bestaat uit onder andere dansles, acteer/dramales, masterclasses, workshops en - vanzelfsprekend - zanglessen. Studenten dienen hun 1e fase zangopleiding aan een conservatorium met succes te hebben afgerond om voor deze opleiding te kunnen worden toegelaten. Het docententeam bestaat uit gerenommeerde zangers, dirigenten, regisseurs en acteurs, die zelf ook werkzaam zijn in de opera-, musical- en operettewereld.

De studenten spelen in het eerste jaar gezamenlijk in een geënsceneerde productie en spelen al in het tweede jaar een (betaalde) rol in een productie van het NOT. Binnen de muziekopleidingen in Nederland is deze brug tussen opleiding en de professionele praktijk bijzonder.

De toelatingsexamens zijn in juni 2006. Inschrijven kan via de website van het Fontys Conservatorium www.fontys.nl/conservatorium. Meer informatie over deze nieuwe opleiding is te verkrijgen op de site van het Nederlands Operette Theater www.nederlandsoperettetheater.nl (educatie).

De eerste productie van het Nederlands Operette Theater is La Vie Parisienne van Jacques Offenbach. De première is op 22 oktober 2006 in Schouwburg Het Park in Hoorn. De regie is in handen van artistiek leider Eddy Habbema. Het Nederlands Operette Theater brengt operette in een Nederlandse vertaling en met een mix van opera, musical, toneel en kleinkunst talenten. Hoofdrollen in La Vie Parisienne zijn voor onder anderen Ernst Daniel Smid, Antje Monteiro, Trudy Labij, Maaike Widdershoven, Dick Cohen en Peter Bording.

----------


Ingezonden persbericht