Ingezonden persbericht


Bedrijfsleven gaat intensief samenwerken in DNA - De Noordzeekanaal Alliantie

Het bedrijfsleven in het Noordzeekanaalgebied gaat intensiever samenwerken. Dat hebben de FED IJmond, OZ (Zaanstreek), ORAM (Amsterdam, Schiphol) en Veban (Amsterdam-Noord) besloten. De vier samenwerkende ondernemersverenigingen vertegenwoordigen zo'n 2500 ondernemingen. De samenwerking heeft tot doel de economische ontwikkeling van het gebied te stimuleren en zal zich vooral richten op onderwerpen als arbeidsmarkt en onderwijs, duurzame ontwikkeling van bedrijventerreinen, aanleg van infrastructuur en oprukkende woningbouw in de richting van bedrijventerreinen.

De vier ondernemersverenigingen blijven zich binnen de eigen gebieden als belangenbehartiger opstellen, maar gaan met behoud van de eigen identiteit intensiever samenwerken bij regionale onderwerpen die het eigen werkgebied overstijgen. Elke vereniging zal zich nadrukkelijk manifesteren op één van de genoemde thema's en waar nodig als woordvoerder optreden.

In 2003 hadden Fed IJmond, ORAM en OZ al aangekondigd dat zij de activiteiten beter op elkaar zouden afstemmen, om op deze wijze de lobby ten behoeve van het bedrijfsleven in het gebied te versterken. Hiermee is in de afgelopen jaren goede ervaring opgedaan. Naast de gezamenlijke belangenbehartiging hebben de verenigingen ook samen netwerkbijeenkomsten georganiseerd. Nu de Veban zich ook bij de drie verenigingen gevoegd heeft, is het gehele Noordzeekanaalgebied binnen de Alliantie vertegenwoordigd. De samenwerking gaat nu ook een stap verder met het toedelen van specifieke onderwerpen en de benoeming van woordvoerders voor specifieke onderwerpen.

De samenwerkende organisaties zullen voor de overheden in het gebied als gesprekspartner functioneren en vertrouwen uit op een goede samenwerking met de gemeenten en stadsdelen in het Noordzeekanaalgebied, de provincie Noord-Holland en met de andere organisaties van het bedrijfsleven.

DNA - De Noordzeekanaal Alliantie bestaat uit:

Federatie de ondernemende IJmond (FED IJmond)

Ondernemersvereniging Regio Amsterdam (ORAM)

Ondernemerskring Zaanstreek (OZ)

Vereniging van bedrijven in Amsterdam-Noord (Veban)

Voor nadere informatie:

Jan Boudesteijn, voorzitter Fed IJmond, 0251 291212, jbo@boudesteijn.nl

Jasper Heusdens, voorzitter ORAM, 020 6222111 heusdens@oram.nl

Hans Boshuizen, voorzitter OZ, 075 655 6301, ubnlhbo@biscuits.com

Fred Schulp, voorzitter Veban, 020 636 8365, info@veban.nl

Het DNA van het bedrijfsleven in het Noordzeekanaalgebied bestaat uit Fed IJmond, ORAM, OZ en de Veban

DNA - De Noordzeekanaal Alliantie

per adres:

Postbus 19405

1000 GK Amsterdam