Ingezonden persbericht


Persbericht

Castle Fair 2006: Country Living op zijn best.

23 t/m 27 augustus de Castle Fair op het terrein bij het Kasteel te Vorden

De Castle Fair wordt hét hoogtepunt van de zomer. Ook dit jaar wordt het weer heerlijk dwalen over weides rondom het statige kasteel te Vorden. In en rondom de tientallen stands die als kasteeltorentjes in de velden zullen verrijzen, kunnen bezoekers genieten van alles wat het buitenleven te bieden heeft. De Castle Fair is country living op z'n best!

Dieren zijn de hoofdrolspelers op de Castle Fair. Het schapendrijven met bordercollies, een valkenier met verschillende soorten roofvogels. Heeft u een hond en wilt u weten of de jachthonden-/apporteersport misschien iets voor u en uw hond is? Op de Castle Fair kunt u met de hulp van erkende instructeurs een apporteerproef doen. Ook voor de ervarener honden is er een uitdaging. En paarden, het is er allemaal op de Castle Fair. Als u van dieren houdt moet u op de Castle Fair geweest zijn.

Bent u op zoek naar mooie meubelen of bijzondere woonaccessoires, grote kans dat u ze vindt op de Castle Fair. Voor de liefhebbers van antiek en bric&brac is het heerlijk snuffelen tussen al het 'oude' moois dat standhouders hebben meegenomen uit binnen- en buitenland. Hetzelfde geldt voor stoere country kleding. Op de Fair treft u stijlvolle jassen, truien, laarzen, hoeden, tassen en nog veel meer fraais waarin u zich heerlijk zult voelen in de buitenlucht. Hekken en accessoires van smeedijzer zijn erg in trek. Op de Fair treft u een mooie collectie. Wilt u eens ervaren hoe het is om het ijzer te smeden als het heet is? Op een aambeeld leert de énige vrouwelijke smid die ons land heeft u wat fijne kneepjes van het vak.

Nieuw op de Castle Fair dit jaar is de hoedenshow. Volledig in stijl showen de dames de nieuwste collectie hoeden van Piet van Manen.

Uiteraard is er op de Castle Fair weer volop lekkers te genieten. Een sapje of een wijntje in de zomerzon met één van de bijzondere, hartige broodjes en taartjes die op de Fair worden bereid. Naast de catering door LaPlace (bekend van onder andere de V&D-restaurants) zijn er tal van standhouders waar u voor een hapje en een drankje terecht kunt.

De sfeer in de groene tent op het Fair-terrein is puur natuur. Hier ontdekt u wat er gedaan wordt om het 'buitenleven' te beschermen, te verbeteren en verder te ontwikkelen. Zo zijn er experts aanwezig van de weidevogelvereniging en de muskusratbestrijding. Op de Fair kunt u natuurlijk ook (letterlijk) proeven van het echte leven op het platteland. In de Tent van het Platteland kunt u kennismaken met het werk van agrariërs vandaag de dag. Ze nemen voor u onder meer ambachtelijk bereide kaas en verse beenham mee. Bent u op zoek naar een country house in de contreien van Vorden, breng dan beslist een bezoekje aan de country makelaar. Hier begint wellicht voor u een nieuw (buiten)leven!

ALGEMENE INFORMATIE

Openingstijden

Woensdag 23 augustus: 10.00 - 18.00 uur

Donderdag 24 augustus: 10.00 - 18.00 uur
Vrijdag 25 augustus: 10.00 - 18.00 uur
Zaterdag 26 augustus: 10.00 - 18.00 uur
Zondag 27 augustus: 10.00 - 18.00 uur

Toegangsprijs

Volwassenen: E 12,50
Voorverkoop: E 10,00 (via www.estateevents.nl)
Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Bezoekadres

Het terrein bij het Kasteel te Vorden
Ruurloseweg
Vorden (richting Vorden, vanaf Vorden borden Castle Fair volgen)

Internet-site en voorverkoop

Op www.estateevents.nl kunt u alvast kaarten bestellen voor de Castle Fair. Indien u uw kaarten vooruit besteld hoeft u niet in de rij bij de kassa te wachten en krijgt u bovendien 20% korting op de toegangsprijs.

Openbaar vervoer
De Castle Fair is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf het station Vorden is het ca. 10 minuten lopen naar de Fair.