Gemeente Meerssen


Persbericht van vrijdag 12 mei 2006

Voor een nog aantrekkelijker winkelklimaat:
Ruimere openstelling parkeergarage Meerssen

Met ingang van zaterdag 13 mei 2006 is de parkeergarage Proosdijpark langer open. Bezoekers van Meerssen-centrum kunnen hun auto hier makkelijk en veilig parkeren. Het eerste halfuur is zelfs gratis. Openingstijden: elke dag (dus maandag t/m zondag) van 8.30-21.30 uur.

Voorheen was de parkeergarage uitsluitend geopend maandag t/m zaterdag en op koopzondagen van 8.30-18.30 uur. Het college van B&W heeft tot verruiming van de openingstijden besloten in het belang van de plaatselijke ondernemers.

Aantrekkelijk winkel- en verblijfsgebied
In de gemeente Meerssen wordt hard gewerkt aan mooiere, groenere en leefbaardere centrumgebieden. Door het Centrumplan Meerssen biedt de woonkern Meerssen inmiddels een aantrekkelijk winkelgebied, temidden van een sfeervolle historische omgeving. Bij de inrichting van hartje Meerssen als aantrekkelijk winkel- en verblijfsgebied vormen een goede bereikbaarheid en parkeren belangrijke aandachtspunten. Voor bewoners en bezoekers, maar ook voor mensen die in het centrum van Meerssen werken.

Betaald parkeren sinds 2004
Sinds december 2004 geldt in Meerssen-centrum van maandag t/m zaterdag van 10.00-17.00 uur betaald parkeren. Door betaald parkeren wordt het parkeren in Meerssen-centrum beter gereguleerd. Hierdoor worden voor het winkelend publiek bestemde (kort-)parkeerplaatsen niet langer door langparkeerders (werknemers) in beslag genomen. Deze moeten hun auto sindsdien wat verder weg zetten, en zijn wellicht eerder geneigd zijn voor een andere wijze van vervoer te kiezen.

In Meerssen-centrum gelden aantrekkelijke parkeertarieven. In de parkeergarage parkeert u het eerste half uur zelfs gratis.