Gemeente Son en Breugel


Hondenbezitters opgelet: verscherpte controle aangelijnde honden

100 procent van de hondenbezitters die ik afgelopen week bij het Oud Meer tegen kwam, is in overtreding. Al deze mensen hadden hun hond niet aangelijnd, vertelt Arthur de Groot,Buitengewoon Opsporingsambtenaar van onze gemeente.
Het is niet dat ze niet weten dat de honden aangelijnd moeten zijn, want bij iedere ingang staan waarschuwingsbordjes. Maar de mensen nemen het niet zo nauw met deze regel. Dat kwam ze duur te staan, want deze overtreding kost 50 euro.

In Son en Breugel is het overal verplicht om de honden aan de lijn te hebben. Behalve bij de bosjes bij de Geuzenberg in t Harde Ven. Reden hiervoor is dat de gemeente niet wil dat andere wandelaars lastig gevallen worden. We krijgen regelmatig telefoontjes van joggers, die achterna worden gezeten door loslopende honden, vertelt de BOA. Bij het Oud Meer is het bovendien vogelbroedgebied en lopen er oerossen rond. We willen niet dat deze dieren gestoord worden door de honden.

Veel mensen met hun honden kwam Arthur niet tegen in een uur tijd, slechts drie. De komende weken gaan we ook in de weekenden controleren, vertelt hij. We verwachten dan meer mensen tegen te komen. Hondenbezitters zijn gewaarschuwd.

feed
EXTRA

Webwinkel