WK voetbal aanleiding voor kleurrijke Happy People karavaan

Stichting noordwijk kinderstad

Unicef actie -Kick aids out of Kenya- trapt af met spectaculaire tour

Noordwijk - Het startsein is gegeven. Op maandag 15 mei is de Happy People of the World stoet begonnen aan zijn spectaculaire tour door Nederland. Vanuit Chaam zijn 32 Volkswagen New Beetles vertrokken, met achter elke Beetle een vier meter hoog sculptuur van kunstenaar Berrie Martens. Ieder sculptuur vertegenwoordigt een aan het komende WK voetbal in Duitsland deelnemend land. Met elkaar vormen zij een indrukwekkende stoet.

Deze grootse file heeft een duidelijke oorzaak; het Unicef project - Kick aids out of Kenya.Dit project richt zich op jonge Keniaanse meisjes jaar een grote kans hebben besmet te raken met aids. Unicef startte voor hen een sportprogramma, waarin het voetbalspel en aids-voorlichting centraal staan. Een aanpak die de eerste vruchten begint af te werpen maar waarvoor nog veel financiële input nodig is.
De fondsenwervingsactie koppelt topvoetbal en het WK voetbal in Duitsland aan het Unicef project - Kick aids out of Kenya . De initiatiefnemer, Stichting Noordwijk-Kinderstad, haalt alles uit de kast om de aandacht te vestigen op het bestrijden van volksziekte nummer 1, aids. De officiële aftrap is gegeven met het in gang zetten van deze kleurrijke karavaan.

Brede steun
De actie Kick aids out of Kenya kan nu al rekenen op de steun van bekende voetbalcoaches als Franz Beckenbauer, Guus Hiddink, Dick Advocaat, Leo Beenhakker en tal van topvoetballers. Namen als Paul van Vliet, Monique van der Ven, Syb van der Ploeg, Martin Schröder, Jan Siemerink, Ad Scheepbouwer, Harry Mens en vele andere bekende en minder bekende Nederlanders hebben hun naam aan deze actie verbonden. Allen zijn zich ervan bewust dat vooral in Afrika deze epidemie nog lang niet onder controle is. Om met de woorden van Unicef ambassadeur Paul van Vliet te spreken: Als wij ze niet helpen, wie dan wel?

Het doel en de middelen
Aids-voorlichting in Kenia zelf begint met het signaleren van dit probleem, hier in Nederland. De Stichting Noordwijk-Kinderstad haalt alles uit de kast om het gestelde doel te bereiken: optimale financiële ondersteuning voor dit Unicef project. Speciaal hiervoor wordt er via eBay een Happy People veiling georganiseerd en kan men een gift storten op giro 9599. Op de internetsite www.happypeopleoftheworld.nl kan men alle informatie vinden. Ook over de diverse evenementen die worden georganiseerd en natuurlijk, de Happy People of the World tour.

Ontmoeting met Irene Moors
De vrolijke file rijdt deze week dagelijks door Nederland en stopt op verschillende centrale plaatsen. Hier - en ook onderweg - kunnen alle geïnteresseerden de sculpturen bewonderen en krijgen zij informatie over het project. Zo staat op dinsdagmiddag 16 mei een informele persbijeenkomst in Chaam op het programma. Woensdag 17 mei vertrekt de stoet vanuit Chaam richting Hilversum, waar Berrie Martens een speciaal Happy People pakket overhandigt aan Irene Moors.

Feyenoord en de Tweede Kamer
De volgende dag, donderdag 18 mei, is het Paleisplein in Amsterdam het vertrekpunt. Men rijdt via het hoofdkantoor van Unicef in Voorburg naar de Lange Voorhout in Den Haag. Op deze plaats worden verschillende Tweede Kamerleden geïnterviewd. Vervolgens zet de stoet zich weer in beweging richting Rotterdam. Hier, tegenover het Feyenoord Stadion, blijven de Happy People of the World tot zaterdagochtend staan. Op de laatste dag, zaterdag 20 mei, is Noordwijk het eindpunt. Na een feestelijk defilé voor Hotels van Oranje aan de Koningin Wilhelmina Boulevard blijven de veelkleurige sculpturen hier nog enige tijd te bewonderen. Komt dat zien.