Problemen LLiNK opgelost

Llink

Anna Visser is terug in haar functie als omroepdirecteur van LLiNK. Hiermee zet LLiNK een punt achter alle narigheid die voortvloeide uit het conflict tussen directie en Raad van Toezicht. Ook de nasleep van het conflict tussen directeur Visser en de vorige Raad van Toezicht is volledig afgehandeld. De Raad van Toezicht ad interim heeft bij monde van voorzitter P. Rombouts het vertrouwen in directeur Anna Visser uitgesproken en alle verwijten - die begin dit jaar aanleiding waren voor het conflict tussen Visser en de toenmalige Raad van Toezicht - ingetrokken.

Het conflict leidde er 25 januari toe dat Visser op non-actief werd gesteld en haar ontslag werd aangezegd. Middels een kort geding kon Visser haar werkzaamheden al op 20 februari weer hervatten, maar nog steeds was er onduidelijkheid over haar toekomst bij de omroep.
De Raad van Toezicht a.i., die sinds 1 maart in functie is, heeft de slepende kwestie tussen directeur Visser en de vorige Raad van Toezicht grondig bestudeerd en is al snel tot de conclusie gekomen dat Visser niet gehandeld heeft in strijd met geldende afspraken en andere regelgeving. Dit laatste was ook al in februari j.l. het oordeel van de rechter. Alle verwijten aan Visser's adres zijn ingetrokken en de Raad van Toezicht a.i. heeft aangegeven dat zij vertrouwen hebben in Visser's capaciteiten om LLiNK naar een goede toekomst te leiden.
De Raad van Toezicht a.i. betreurt dat Anna Visser en het bedrijf van haar vader (NeON Film TV) door het interne conflict in een verkeerd daglicht zijn komen te staan. Onterecht is gesuggereerd dat Visser tegen afspraken in een opdracht aan het bedrijf van haar vader zou hebben gegeven.
De Raad van Toezicht a.i. streeft er naar dat er in juni een nieuwe Raad van Toezicht gekozen kan worden door de ledenraad. Hiermee komt er een einde aan een onrustige periode binnen de omroep die sinds september 2005 uitzendt en deze zomer start met een avondvullend programma op de woensdagavond.

EINDE PERSBERICHT

---