Persberichten 15/05 middag

Regio, 15-05-2006

Voorhout Politie houdt zes jongeren voor brandstichting aan De politie heeft zaterdagavond 13 mei zes jongeren aangehouden tegen wie verdenkingen waren gerezen dat zij zich schuldig hadden gemaakt aan brandstichting. De jongeren, twee 14 jarige meisjes uit Voorhout en Lisse en drie jongens van 14 jaar en één van 15 jaar uit Voorhout, staken rond 20.25 uur aan de Tweede Elstgeesterweg, 400 m3 rubber en lavakorrels met spiritus in de brand. Het materiaal lag daar en werd gebruikt voor de aanleg van het nieuwe hockeyveld. Lichtmasten die op de berg korrels lagen werden eveneens aangetast door het vuur. Van een nabij de berg staande shovel is dat nog niet duidelijk. De politie kreeg lucht van het vuur nadat een burger er via 1-1-2 melding van maakte dat de jongelui daar mee bezig waren. De getuige zag ze wegfietsen in de richting van de Nagelbrug. De brandweer ontfermde zich over de stapel rubber en lavakorrels en de politie ging op zoek naar de jongeren. Op de Churchilllaan zagen de agenten een groep jongeren die aan het opgegeven signalement voldeden. Zij werden daarop aangehouden. Na hun verhoor werden zijn in de loop van de nacht weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor brandstichting.

Aarlanderveen Woninginbraken In de nacht van zondag 14 op maandag 15 mei is ingebroken in twee woningen aan het Maarten Bogaardhof. In één van de woningen wist men binnen te komen door een bovenlicht open te wrikken. Er werden bankpassen een en geldbedrag gestolen. Bij de andere woning werd het slot van een deur geforceerd. Ook hier werd een geldbedrag weggenomen.

Hazerswoude/ Alphen aan den Rijn Snelheidscontroles RVHT Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 mei snelheidscontroles gehouden op de N11 bij Hazerswoude en Alphen aan den Rijn en op de N455 (Gemeneweg) bij Hazerswoude. Donderdagavond controleerde het RVHT op de N209 waar je maximaal 80 km/uur mag rijden. Het aantal overtreders lag weliswaar onder de 8%, maar er werden snelheden gemeten tot aan 149 km/uur. In de nacht van donderdag op vrijdag werd er gecontroleerd op de N11. Van het geringe verkeer wat hier reed, ging ruim16% te hard. De hoogstgemeten snelheid bedroeg 136 km/uur. Terwijl de maximaal toegestane snelheid hier 100 km/uur was. Vrijdag hield het team ook nog een controle op de N11, maar dan overdag. Nu reed minder dan 2% te hard. Eén dag later liep dit weer op naar ruim drie procent. Alle overtreders krijgen binnenkort een bekeuring thuisgestuurd.

Roelofarendsveen Politie vordert rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 50 jarige automobilist uit Oegstgeest. De man werd op zondag 14 mei rond 17.40 uur op de Alkemadelaan gecontroleerd. De agenten stelden al snel vast dat de man gedronken had en hielden hem aan. De ademanalyse die vervolgens van hem afgenomen werd vertoonde een waarde van 770 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.

Zoeterwoude Snelheidscontrole RVHT Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft vrijdag 12 mei een snelheidscontrole gehouden op de N206. Hier mag je maximaal 80 km/uur rijden. De snelheidsovertreders, vijf in totaal, reden snelheden tussen de 102 en 120 km/uur en kregen na staandehouding meteen een bekeuring aangezegd.

Bergambacht Twee keer rijden onder invloed in twee dagen Agenten hebben op vrijdag 12 mei, rond 16.30 uur, een automobilist aangehouden op de Lekdijk-West. Rond deze tijd bereikte de melding de politie dat er een automobilist bijna twee fietsers had aangereden, vervolgens is de man tegen een betonblok op de weg aangereden. De politie is direct ter plaatse gegaan en heeft de man aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Op het bureau deed hij de blaastest, de uitslag hiervan was 1185 ug/l. In het verkeer is 220 ug/l toegestaan en boven de 570 ug/l wordt het rijbewijs ingenomen. Met de verdachte, een 36 jarige man werd de afspraak gemaakt dat hij zijn rijbewijs zou in komen leveren op het bureau. Omdat dit op zondag nog niet gebeurd was zijn agenten naar zijn woning in Bergambacht gegaan om het rijbewijs op te halen. Daar kwam de man net in zijn auto aanrijden. De agenten viel het op dat de man onvast ter been was, met een dubbele tong sprak en rooddoorlopen ogen had. Hij wilde echter niet meewerken aan een blaastest en werd dus opnieuw aangehouden. Op het bureau verleende hij wel medewerking aan een blaastest en de uitslag van de test, 875 ug/l, gaf wederom aan dat hij teveel gedronken had om als bestuurder goed te kunnen rijden. Het rijbewijs is inmiddels ingenomen en ook zijn auto is in beslag genomen. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt waarin alle overtredingen worden meegenomen.

Boskoop Politie haalt beschonken bestuurder van de weg

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft zaterdag 13 mei rond 16.00 uur een 27-jarige man uit Legnica (Polen) aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd ter controle staande gehouden en blies 285 ug/l. Het RVHT heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Gouda/ Boskoop/ Waddinxveen Alcoholcontrole RVHT Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft van vrijdag 12 op zaterdag 13 mei een alcoholcontrole gehouden op de Industriestraat (Gouda), Zijde (Boskoop) en de Beijerincklaan en Dreef in Waddinxveen. In totaal hebben 95 mensen een blaastest afgelegd. Drie automobilisten bleken meer dan de limiet van 220 ug/l te hebben gedronken. In Gouda blies een 51-jarige man uit Capelle aan den IJssel 345 ug/l. Hetzelfde ademalcoholgehalte werd in Boskoop geblazen door een 35-jarige vrouw uit Boskoop. In Waddinxveen blies een 41-jarige man uit Waddinxveen 390 ug/l. Het RVHT heeft tegen alle drie proces-verbaal opgemaakt.

Krimpenerwaard 5145 weggebruikers gecontroleerd, 277 bekeuringen De politie van de Krimpenerwaard heeft volop gecontroleerd op de gevoerde snelheid van het wegverkeer in en rond de plaatsen in de Krimpenerwaard. In totaal werden er 5145 automobilisten gecontroleerd. 277 van hen reden harder dan ter plaatse was toegestaan. In Gouderak werd er op 10 mei gecontroleerd op de Veerstalblok en op 12 mei op de Kattendijk. In Haastrecht controleerden agenten op 9 mei op de Bredeweg. Op de Kerkweg, op de Boezemweg en de Oppperduit werd er respectievelijk op 9, 10 en 12 mei gecontroleerd. Drie dagen, 9, 11 en 12 mei controleerden agenten op de Rotterdamseweg in Schoonhoven. In Stolwijk werd er op 10 mei op de Benedenkerkseweg en in Vlist op de Fransekade gecontroleerd. Op de Boezemweg werd de hoogte en tevens de grootste snelheidsovertreder op de bon geschreven. Daar reed een automobilist 129 km/u, terwijl de maximaal toegestane snelheid 80 km/u is. Op de Bredeweg in Haastrecht reed een automobilist 92 waar 50 km/h is toegestaan. Op de Bredeweg reed 29 % van de weggebruikers te hard, het hoogste percentage van hardrijders in vergelijking met de andere controles. De politie kondigt aan de komende tijd regelmatig te controleren.

Moordrecht Alcoholcontrole RVHT Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft van vrijdag 12 op zaterdag 13 mei een alcoholcontrole gehouden op de Kerklaan. Slechts twee automobilisten bleken meer dan de limiet van 220 ug/l te hebben gedronken. Een 33-jarige man uit Moordrecht blies 560 ug/l en was daarmee slechts 10 ug/l verwijderd van een invordering van zijn rijbewijs. Een 49-jarige man uit Vlaardingen blies 385 ug/l. Omdat hij al eerder met te veel alcohol achter het stuur aangehouden was, start het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen een vorderingsprocedure tegen hem. Het RVHT heeft tegen beiden proces-verbaal opgemaakt.

Waddinxveen/Zevenhuizen/ Nieuwerkerk aan den IJssel Snelheidscontrole RVHT

Bij een snelheidscontrole op de Plasweg (maximaal 80km/uur) op vrijdag 12 mei heeft het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden een 34-jarige man aangehouden. Deze reed met 90 km/uur over de Plasweg, waar je maximaal 60 km/uur mag rijden. Toen hij staande werd gehouden bleek hij bovendien te veel te hebben gedronken. Hij blies 280 ug/l; de limiet is 220 ug/l. Het RVHT heeft proces-verbaal tegen hem opgemaakt voor de snelheidsovertreding en zijn alcoholgebruik. Bij de overige 16 blaastesten bleek niemand te veel te hebben gedronken. Naast de Plasweg controleerde het team ook op de Noordelijke Dwarsweg (max. 60 km/uur) en Bredeweg (max. 50 km/uur) in Zevenhuizen. In totaal reden 11 mensen te hard. Zij werden aangehouden en kregen meteen een bekeuring. Bovendien reden er nog vier bromfietsers zonder helm en drie automobilisten zonder gordel. Zij kregen een boete van respectievelijk 50 en 75 euro. Zondag 14 mei hield het RVHT een controle op de Swanlaweg en Zuidplasweg in Zevenhuizen en op de 1e Tochtweg in Nieuwerkerk. Op deze wegen mag je maximaal 80 km/uur rijden. De snelheidsovertreders, negen in totaal, werden aangehouden en kregen meteen een bekeuring. De hoogstgemeten snelheid was 121 km/uur.

Zevenhuizen Aanrijding tussen auto en motorfiets Maandag 15 mei omstreeks 08.30 uur vond op de kruising Swanlaweg/ Noordeinde een aanrijding plaats. Een 42 jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den Ijssel reed over het Noordeinde in de richting van het spoor. Op de kruising met de Swanlaweg zag hij een van links komende motorrijder over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De motorrijder, een 26 jarige Zoetermeerder, en de automobilist liepen beiden letsel op aan een been.

--- einde berichten ---