Inspectie Verkeer en Waterstaat


15 mei 2006: Aanrijding tankwagen met brandweer

Op 9 mei vond er een aanrijding plaats tussen een tankwagen en een brandweerauto. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de T-splitsing Europaweg/N15 te Rotterdam (Europoort).

Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft op grond van documenten gecontroleerd of er aan de wet- en regelgeving met betrekking tot vervoer gevaarlijke stoffen en rij- en rusttijden is voldaan. Hieruit bleek dat er geen overtredingen waren begaan. De Inspectie Verkeer en Waterstaat start geen vervolgonderzoek.

Het ongeval ontstond doordat de chauffeur van de trekker met tankoplegger geen voorrang verleende aan een brandweerauto. Hierdoor zijn het tankvoertuig en de brandweerauto tot een botsing gekomen. Geen van beide voertuigen is echter gekanteld.

Door de botsing is een gat in de zijwand van de tank ontstaan waarbij tien ton van de lading is weggevloeid. De vloeistof is terechtgekomen op het wegdek en in de berm. Beiden zijn als gevolg hiervan verontreinigd. Het contact met de vloeistof heeft bij het wegdek tevens tot beschadiging geleid.

15-5-2006 Inspectie Verkeer en Waterstaat. Privacy statement