Gemeente Gilze en Rijen


* Basisschoolleerlingen krijgen sociale vaardigheidstrainingen voortaan op school


Basisschoolleerlingen krijgen sociale vaardigheidstrainingen voortaan op school

Om te voorzien in de toenemende vraag naar sociale vaardigheidstrainingen voor jeugdigen, heeft het college besloten om deze trainingen in te kopen en met ingang van 1 januari 2007 door de basisscholen in de gemeente uit te laten voeren.

Tot eind 2004 werden deze trainingen verzorgd door Bureau Jeugdzorg en gefinancierd uit provinciale middelen. Per 1 januari 2005 is deze taak overgeheveld naar de gemeenten.

Inmiddels is er sprake van een explosieve groei van het aantal kinderen dat deelneemt aan een sociale vaardigheidstraining. Die groei wordt onder andere veroorzaakt door een veranderende samenleving waarin ouders en kinderen meer behoefte hebben aan begeleiding en ondersteuning. De verwachting is dat jaarlijks ongeveer vijftig basisschoolleerlingen een sociale vaardigheidstraining nodig zullen hebben.

Het samenwerkingsverband Weer Samen naar School zorgt ervoor dat binnen de scholen in Gilze en Rijen de nodige icl-ers (interne coördinatoren leerlingenzorg) een opleiding krijgen om gecertificeerd sociale vaardigheidstrainingen aan leerlingen te kunnen geven. De trainingen zullen na schooltijd op school worden verzorgd, waarbij ook kinderen uit de gemeente die niet op een school in de gemeente zitten, aan kunnen sluiten. De nieuwe aanpak beperkt de kosten en maakt dat de training laagdrempelig is. Aanmelding geschiedt via school of huisarts.

<:gw_span>Top