Mei 2006

Ontdek Da Vinci hotspots in Engeland en Schotland Nieuwe Movie Map toont alle filmlocaties uit Dan Browns' bestseller Donderdag 18 mei gaat de verfilming van Dan Browns' bestseller de `Da Vinci Code' in Nederland in première. In de film staan fraaie locaties in Engeland, Schotland en Frankrijk centraal. Om in de voetsporen van de hoofdpersonen uit het boek, Robert Langdon en Sophie Neveu, te treden, heeft VisitBritain een uitgebreide Movie Map ontwikkeld. Daarop staan alle Da Vinci Code spots en filmlocaties. De nieuwe kaart is handig om mee te nemen bij een van de twee speciale reizen naar Londen die NS Internationaal/NS Travel in samenwerking met Eurostar aanbieden: een DVC-retourtarief van EUR150,- voor twee personen en een 5-daags DVC-arrangement vanaf EUR249,- per persoon.

Alle locaties
Op de Movie Map zijn, naast de plekken in Londen, cruciale Da Vinci Code spots en filmlocaties in Lincolnshire in Engeland, het Schotse Edinburgh en de Franse hoofdstad Parijs te vinden.

Lincoln Cathedral
In Lincolnshire voert de reis langs de kathedraal van Lincoln, dat als volwaardig alternatief werd gekozen voor de Londense Westminster Abbey. Deze laatste figureert in het boek, maar weigerde mee te werken aan de film omdat het verhaal theologisch gezien onjuist zou zijn. De Abbey staat wel op de Movie Map.

Imposant
Andere belangrijke plekken zijn het imposante Burghley House en Belvoir Castle. Het eerste is het grootste en meest vooraanstaande huis uit de tijd van Elisabeth I in Engeland. Belvoir Castle, in Leicestershire, is een enorm kasteel met een indrukwekkend uitzicht op de Belvoir vallei.

Mysterieuze
Het spirituele en mysterieuze komt terug in de Temple Church in het Londense Holborn en de Rosslyn Chapel in Midlothian, even ten zuiden van de Schotse hoofdstad Edinburgh. In de Chapel zou zich de Heilige Graal bevinden.

VisitBritain verwacht dat na het uitkomen van de film veel Da Vinci Code liefhebbers deze plekken in Engeland en Schotland zullen bezoeken.

Da Vinci Code reisaanbiedingen
De speciale DVC-reisaanbieding van NS Internationaal en Eurostar bestaat uit een retourtarief vanaf elk station in Nederland naar Londen van EUR150,- voor twee personen. Het tarief is te boeken van 2 mei tot en met 18 juni 2006 (reizen tot 31 augustus) via www.nsinternationaal.nl en bij alle NS Internationaal-verkooppunten.

Tevens heeft NS Travel een speciaal 5-daags DVC-arrangement samengesteld vanaf EUR249,- per persoon, inclusief de Da Vinci Code-gids met hotspots in Londen. Te boeken via www.nstravel.nl/, per telefoon 030-2977277 of het reisbureau (tot en met 18 juni).

Gratis MovieMap
De MovieMap is gratis aan te vragen bij VisitBritain via telefoon 020-6890002, email: nl@visitbritain.org of te downloaden op www.visitbritain.nl Op deze site staat ook een Da Vinci Code prijsvraag waarmee een aantal `goodie bags' met DVC producten gewonnen kan worden. www.visitdavincicode.com is de internationale, Engelstalige site met daarop alle DVC ins en outs.

Noot voor de redactie (