Gemeente Almere

Aanpassing uitwerkingsplan Het Atelier goed gekeurd

Het uitwerkingsplan voor het gebied het Atelier (Tussen de Vaarten) is goedgekeurd door Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Flevoland. Dit plan is een uitwerking van het bestemmingsplan. Van 15 mei tot en met 26 juni a.s. kunnen belanghebbenden in beroep gaan tegen dit plan bij de Raad van State.

GS is van oordeel dat nu correct is vastgelegd door de gemeente Almere dat alleen kleinschalige (bedrijfs-)activiteiten hier kunnen plaatsvinden.

Uitwerkingsplan
In juli 2005 besloot de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State het uitwerkingsplan voor o.a. het binnenstedelijke bedrijventerrein Het Atelier voor een deel niet goed te keuren. De rechter vond dat onvoldoende was geregeld dat alleen kleinschalige (bedrijfs-)activiteiten kunnen worden ontwikkeld op het terrein. Dat was en is wel de bedoeling van de gemeente. De gemeente heeft daarom direct na de uitspraak een reparatieplan gemaakt. Dat plan voorziet wel uitsluitend in kleinschalige activiteiten op Het Atelier.

Op het terrein mogen naast bedrijfsgebouwen ook gebouwen voor andere voorzieningen worden gebouwd met een oppervlakte van maximaal 1.080 m² en wat verder weg van de woningen tot 2.700 m² en 3.600 m². Dat is - zeker voor Almeerse begrippen - kleinschalig. Bovendien kunnen uitsluitend bedrijven zich vestigen uit een lichtere milieuhindercategorie. Dat geldt niet voor de andere voorzieningen. Het aantal vierkante meters voor gebouwen was in het oorspronkelijke plan wat hoger. Aan de Carel Willinklaan is dat van 2.100 m² naar
1.080 m² teruggebracht.

Mogelijkheid voor beroep
Tot 26 juni a.s. kunnen belanghebbenden tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA s Gravenhage, o.v.v. 'Beroepschrift uitwerkingsplan 2L2JKL-2L8 Tussen de Vaarten (reparatieplan)'.

Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State (zelfde adressering als hierboven).

Het goedgekeurde uitwerkingsplan met bijbehorende stukken ligt vanaf maandag 15 mei ter inzage bij de afdeling Publieksvoorlichting in het stadhuis Almere.