Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district tilburg

TILBURG, 15 mei 2006

Jeugdigen aangehouden voor openlijke geweldpleging

TILBURG De politie heeft gistermiddag, om 17.45 uur, op het Hattemplein te Tilburg, twee jongens (16 en 17 jaar), afkomstig uit Tilburg aangehouden voor openlijke geweldpleging. Deze jongens hadden eerder op hetzelfde plein verhaal gehaald bij drie 14 jarige jongens, afkomstig uit Tilburg. De drie jongens zaten te vissen aan een vijvertje bij het Hattemplein. In hun directe omgeving zaten de twee verdachten. Toen de drie jongens vertrokken werden ze op het bruggetje van het Hattemplein ingehaald door de verdachten, die verhaal wilden halen over een bepaalde opmerking die de jongens geplaatst hadden. Omdat de 16 en 17 jarigen geen antwoord kregen op de door hun gestelde vragen sloeg een van hen een jongen in het gezicht en trapte de andere verdachte tegen de fiets van de andere jongen die daardoor op de grond viel. Tegen de verdachten wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie arresteert man na openlijke geweldpleging

TILBURG Agenten hebben gisteravond, om 20.40 uur, op het Rooseveltplein te Tilburg, een 26 jarige man, afkomstig uit Tilburg, aangehouden voor bedreiging en vernieling.
Deze man kwam eerder die avond, met een even oude vriend, verhaal halen bij een 29 jarige plaatsgenoot. Eerder die middag hadden deze drie mensen een conflict met elkaar over geleend geld. Tegen de avond ontmoetten ze elkaar wederom op het Rooseveltplein te Tilburg. De verdachte had een honkbalknuppel bij zich en liep dreigend naar het slachtoffer, die hierop wegvluchtte. De vriend van de verdachte sloeg vervolgens met de knuppel het glas uit de voordeur van het woonadres van het slachtoffer. Door deze daad liep de man ernstig armletsel op. Gealarmeerde agenten rekenden de 29 jarige man in. Zijn vriend werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de zaak.

Politie ruimt hennepkwekerijen

TILBURG De politie heeft gisteravond, rond 20.00 uur, in een woning in de wijk T Zand, een in bedrijf zijnde hennepkwekerij geruimd. De politie kwam de kwekerij op het spoor na diverse meldingen van wateroverlast bij omliggende woningen. In de woning troffen de agenten 171 hennepplanten aan. De gebruikte stroom werd illegaal afgetapt. Tegen de bewoner wordt proces verbaal opgemaakt, zowel voor het houden van een kwekerij als voor het illegaal aftappen van stroom.

Tijdens een hennepruimactie troffen agenten vanmorgen in een berging bij een woning in de Predikherenlaan twee vrouwen (33 en 34 jaar), afkomstig uit Tilburg aan, die bezig waren met het knippen van 32 hennepplanten. In een woning aan de Reuverlaan te Tilburg trof de politie een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aan met 148 planten. Ook werd er in een woning in de Akkerstraat een onderzoek ingesteld. Op dit adres ging het om een compleet ingerichte kwekerij die al geoogst had of om andere redenen (nog) niet operationeel was.

De Tilburgse politie maakt regelmatig capaciteit vrij om kwekerijen te ruimen. Hiermee geeft de politie ook invulling aan het eerder gesloten hennepconvenant met de Gemeente, Woningbouwverenigingen, O.M. , Essent en andere partners. Zowel Essent, het BAT en de gemeente leverden ondersteuning.

De politie gaat niet op één anonieme tip af. Er wordt altijd een nader onderzoek ingesteld. Wel maken bewoners in Tilburg vaak gebruik van Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) om illegale kwekerijen door te geven. Begrijpelijk want kwekerijen zijn vaak erg gevaarlijk, de stroom wordt dikwijls illegaal en ondeskundig afgetapt, hierdoor kan brand ontstaan. Bovendien levert de hennepkweek vaak staakoverlast op. Ook ontstaan er steeds meer criminele activiteiten rondom het kweken van hennep.

Hennep buit gemaakt bij woninginbraak

TILBURG De politie is gestart met een onderzoek van een woninginbraak waarbij de buit bestond uit henneptoppen. Vanmorgen heeft een 41 jarige man, afkomstig uit het Noordelijk stadsdeel van Tilburg bij de politie aangifte gedaan van inbraak in zijn woning. De man, die in een slaapkamer van zijn woning een in bedrijf zijnde hennepkwekerij had, ontdekte zondagavond, bij thuiskomst, dat 120 henneptoppen verdwenen waren. Ook was de toegangsdeur tot de woning met grof geweld open gebroken. Niet alleen onderzoekt de politie de inbraak maar ook ziet de bewoner een proces verbaal tegemoet voor onder andere het illegaal aftappen van stroom. Ook is de bewoner verantwoordelijk voor de afvoer van alle benodigdheden.

Man aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG De politie heeft vanmorgen, tegen 04.00 uur, een 28 jarige man, afkomstig uit Goirle, aangehouden voor vernieling. Het niet kunnen verwerken van een verbroken relatie zorgde ervoor dat hij zijn 25 jarige ex-vriendin uit Tilburg afgelopen nacht drie keer bezocht. Omdat zijn ex de deur van haar woning voor hem niet opende, gooide hij tijdens het derde bezoek een raam de van de woning in. Gealarmeerde agenten hielden de man, korte tijd later, op de Ringbaan Oost aan. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Jongen van scooter beroofd

TILBURG De politie is gestart met een onderzoek van een beroving van een scooter, gepleegd op zaterdag, 14 mei op de Bredaseweg te Tilburg. Die dag reed rond 01.00 uur, de 17 jarige eigenaar, afkomstig uit Tilburg met zijn bromfiets over de Bredaseweg in de richting van Breda. Ter hoogte van Amarant werd hij tot stoppen gedwongen door een andere scooterbestuurder die in dezelfde richting reed. Op dat moment komen er drie andere scooterrijders met opzittenden om het slachtoffer heen staan. Ze duwen hem van zijn bromfiets en gaan er vervolgens met bromfiets vandoor richting van Breda.
De bromfiets is een zeldzaam model. Het merk van de ontvreemde bromfiets is Motorhispania, type RX. De bromfiets is zwart van kleur en is voorzien van een racekuip.

Districtelijke alcoholcontrole

TILBURG Gisteravond hebben agenten op verschillende locaties in Tilburg een alcoholcontrole ingesteld. Het doel van deze controle is het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers, door het gebruik van alcohol in het verkeer. is 10% van het totale aantal dodelijke slachtoffers in het verkeer, zowel direct als indirect, in verband te brengen met alcoholmisbruik. De locaties waar de controles werden uitgevoerd zijn, de Rueckertbaan, het NS-Plein, de Leonard van Vechelstraat en de Ringbaan Oost. In totaal controleerde de politie 679 passanten. Hiervan hadden 3 bestuurders teveel gedronken. Deze bestuurders mochten na verhoor, met een rijverbod van 1 uur vertrekken. Ook werd een 20 jarige bestuurder uit Tilburg op de Dongenseweg te Tilburg aangehouden omdat hij de agenten tijdens de controle beledigde. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Auteur: Desiree Brabers