Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 15 mei 2006

Man (62) gewond na eenzijdig ongeval

STEENBERGEN: Een 62-jarige man uit Bergen op Zoom raakte zondag kort voor 18.00 uur gewond bij een eenzijdig ongeval. De man wilde met zijn bromscooter op het fietspad langs de Halsterseweg een andere bromfietser inhalen, maar raakte daarbij in de berm en kwam ten val. Omdat de man geheugenproblemen had en een forse hoofdwond had opgelopen, is hij overgebracht naar het Lievensberg ziekenhuis. Daar is hij voor alle zekerheid een nachtje ter observatie gebleven.

Politie houdt winkeldievegge aan

HALSTEREN: Maandagmiddag heeft personeel van een supermarkt een 46-jarige vrouw uit Halsteren overgedragen aan de politie. De vrouw had drie artikelen met een totale waarde van ongeveer 7 euro mee willen nemen, zonder deze ter betaling aan te bieden aan de kassa. De politie heeft de vrouw hierop meegenomen naar het bureau.

Politie heeft handen vol aan slepend familieconflict

HOOGERHEIDE: De politie heeft zondagnacht haar handen vol gehad aan een slepend familieconflict. Kort voor 3.00 uur werd de politie voor de eerste keer ingeschakeld. Omdat alle aanwezigen dusdanig onder invloed van alcohol verkeerden dat een goed gesprek niet meer mogelijk was, verlieten de politiemannen na enige tijd en vele goedbedoelde adviezen de woning. Anderhalf uur later moesten zij echter wederkeren, omdat de 56-jarige vader en zijn 26-jarige zoon met elkaar slaags zouden zijn geraakt. Beide werden door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Bij de fouillering op het bureau ontdekte de politie dat de zoon in het bezit was van een aantal pillen, vermoedelijk XTC. Deze werden in beslag genomen. Maandagmorgen ontkenden vader en zoon dat er sprake was geweest van een vechtpartij en ontkende de zoon bij verhoor dat de pillen van hem waren. Hij kreeg een schikkingsvoorstel, maar omdat hij de geldsom van 450 euro niet kon betalen, zal de politie alsnog proces verbaal opmaken.

Jongen (16) in bezit van softdrugs

OUDENBOSCH: De politie heeft zondagavond bij een routinecontrole op de parkeerplaats van sportpark Albano een aantal jongeren gecontroleerd op het bezit van drugs. Een 16-jarige jongen uit Oudenbosch overhandigde de politie hierop een gripzakje hennep. De softdrugs werden door de politiemannen in beslag genomen en de ouders van de jongen werden geïnformeerd.

Politie bekeurt 160 hardrijders

OUDENBOSCH: Maandag heeft de politie bij een snelheidscontrole tussen 10.00 en 13.00 uur in totaal 160 weggebruikers bekeurd, omdat zij met een te hoge snelheid over de Bosschendijk reden. Onder de 1679 passanten bedroeg de hoogst gemeten snelheid 80 km/uur, terwijl ter plaatse een maximum geldt van 50 km/uur.

Politie houdt jongeren aan voor diefstal

ROOSENDAAL: Zondagmiddag heeft de politie drie jongens aangehouden voor de diefstal van een USB-stick. Op het bureau bleek dat één van de jongens, een 15-jarige Roosendaler, de stick op een onbewaakt ogenblik had meegenomen. Zwembadpersoneel heeft de drie overgedragen aan de politie.

Auteur: Manon Ostendorf