Ingezonden persbericht


persbericht

Akron group bouwt vastgoedportfolio in nederland verder uit

Hoofddorp, mei 2006 - De pan-Europese vastgoedinvesteringsmaatschappij AKRON GROUP heeft haar belang in de Nederlandse commerciële vastgoedmarkt wederom verder uitgebreid door de aankoop van twee kantoorpanden aan de Hoofdweg in Rotterdam van Ycap Group B.V.

De transactiewaarde van de investering bedraagt 9.25 miljoen euro. Met deze transactie zet AKRON een volgende stap in de uitbouw van haar Nederlandse portfolio, waarvan de huidige totale waarde al 400 miljoen euro bedraagt.

Peter Ulm, Managing Director van Akron Management Nederland is verheugd over deze aankoop. "Met deze stap hebben we ons belang op de Nederlandse markt weer verder uitgebreid. Dat zullen we komende tijd nog verder blijven doen. Akron Group is inmiddels een zeer gerespecteerde speler op de Nederlandse en Europese markt. De waarde van ons Europese portfolio bedraagt nu bijna 700 miljoen euro."

In Rotterdam aan de Hoofdweg werden twee, direct naast elkaar gelegen, kantoorpanden uit 2000 aangekocht met een vrij verhuurbaar oppervlakte van 4086 m² en 60 parkeerplaatsen en hebben een hoog afwerkingsniveau. De panden zijn uitstekend gelegen in de directe nabijheid van treinstation Rotterdam Alexander en de A16 en A20. Beide kantoren zijn volledig verhuurd aan de grote Rotterdamse Woningcoöperatie Patrimonium Woningstichting te Delfshaven, PWS voor een periode van 5 jaar. PWS is opgericht in 1914 en heeft 4 kantoren in Rotterdam, waarvan het kantoor aan de Hoofdweg het hoofdkantoor vormt, en is eigenaar van een portefeuille van 22.000 woningen en appartementen. / / / /

AKRON GROUP
Akron werd in 1995 opgericht met als doel een vastgoedportfolio te ontwikkelen als attractieve belegging voor haar klanten. Vertrouwen, duurzaamheid en professionaliteit bepalen de ondernemingsfilosofie. Het vertrouwen van de klanten heeft de Akron Group doen groeien. Opgericht in 1995 met een vermogen van ¤ 1,3 miljoen worden na elf jaar al meerdere fondsen met een vermogen van meer dan ¤ 700 miljoen beheerd in West- en Midden Europa. Voor Akron staan de doelstellingen van de investeerders centraal. De keuze en begeleiding van het vastgoed gebeurt met uitgebreide kennis van de markt en de huurder. Een en ander kan gerealiseerd worden dankzij de jarenlange ervaring en een dynamisch portfolio-management. Voor Akron is het belangrijk voor haar klanten de betrouwbare partner voor alle vragen te zijn op het gebied van de persoonlijke investeringsbeslissingen. Akron richt zich zowel op de particuliere- als institutionele beleggers. Van het totale vermogen is inmiddels zo'n 40% afkomstig van internationale insititutionele beleggers. Akron heeft eigen vestigingen in Wenen, Hoofddorp, Warschau en Boedapest.