Ingezonden persbericht


Persbericht

Kennis uitwisselen op het gebied van XML:

Intensieve samenwerking Universiteit Utrecht en SGML/XML Users Group Holland

Utrecht / Wognum, 15 mei 2006 -- De Universiteit Utrecht en de SGML/XML Users Group Holland hebben besloten intensiever te gaan samenwerken om kennis uit te wisselen op het gebied van XML. Direct voordeel van deze samenwerking hebben de bachelors, masters en promovendi van de Universiteit Utrecht die geïnteresseerd zijn in XML. Zij komen in aanmerking voor een gratis studentenlidmaatschap.

Het studentenlidmaatschap geeft recht op gratis toegang tot seminars en hoge korting op de entree van het jaarlijkse XML Holland congres. Ook kunnen ze deelnemen in een special interest group (SIG) of zelf een SIG starten. Verder ontvangen ze vier maal per jaar het blad Element. Op de website van de users group www.xmlholland.nl kunnen zij zich direct aanmelden voor het gratis studentenlidmaatschap.

"XML formalismen en toepassingen worden gedoceerd bij Content Engineering en Software Technology, zowel in de bachelor fase van de opleiding als in de masters Content & Knowledge Engineering en Software Technology", stelt Prof. Dr. Jörgen van den Berg van de Universiteit Utrecht. "Daarnaast wordt bij de leerstoelgroepen die betrokken zijn bij de twee masters onderzoek gedaan naar architecturen en retrieval voor de ondersteuning van de gehele life-cycle van gestructureerde documenten. XML en gerelateerde standaarden spelen daarbij een cruciale rol."

De Universiteit Utrecht en de SGML/XML Users Group Holland hebben in het verleden eerder samengewerkt. Jan Willem de Koning, voorzitter van de users group: "Enkele jaren terug heeft de users group een bijzonder Hoogleraar Uitwisselingstalen aangesteld. Prof. Gert van der Steen heeft die rol tot voor kort vervuld. Ik ben daarom blij dat de Universiteit Utrecht als eerste deze nieuwe samenwerkingvorm met de users group is aangegaan. Voor ons als kennisplatform is samenwerking met de universitaire wereld noodzakelijk. Enerzijds om nieuwe ontwikkelingen uit de academische wereld te kunnen absorberen en anderzijds om nieuwe ontwikkelingen in de praktijk aan de academische wereld terug te kunnen geven. Ik verwacht binnenkort ook met andere hogescholen en universiteiten te kunnen samenwerken."

De SGML/XML Users Group Holland is het kennisplatform voor SGML en XML. De vereniging richt zich op het creëren, delen en onder de aandacht brengen van (voorhoede-)kennis over de toepassingsmogelijkheden van XML en gerelateerde standaarden. De users group bestaat bijna 20 jaar en organiseert diverse activiteiten waarin de toepassing van XML voor content, data, proces en software engineering het onderwerp is. Leden van de users group zijn, managers, ontwikkelaars en studenten die voordelen zien van het gebruik van XML.

SGML/XML Users Group, Postbus 20, 1687 ZG WOGNUM
Informatie: www.XMLHolland.nl of telefoon: 06-20.44.54.01

Over SGML/XML Users Group
De SGML/XML Users Group Holland is een kennisplatform met leden die zich richten op het creëren, delen en onder de aandacht brengen van (voorhoede-)kennis over de toepassingsmogelijkheden van SGML/XML. Neem voor meer informatie over de SGML/XML Users Group contact op via de website www.xmlholland.nl of telefoon: 06-20.44.54.01

Voor redactionele informatie:
Influx PR, Jakob Brons, tel.: 055-3663034, e-mail: jakob@influx-pr.com.

De partners van de SGML/XML Users Group Holland zijn: Capgemini, ComtechDDS, Daidalos, GrafiData, Microsoft Business Solutions, PTC/ArborText, Software AG, Stipp, Unisys en Xenos