Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt mogelijk schietincident

Malden, 15-05-2006 o Zondagavond omstreeks 21.05 uur werd bij de politie gemeld dat er vanuit rondrijdende autos op de Eendenpoelseweg in Malden geschoten zou zijn. De politie ging onmiddellijk met meerdere eenheden ter plaatse en hield in de loop van de avond, op verschillende locaties, in totaal zeven personen aan. Ook een ambulance ging die kant op omdat één van de bewoners medische hulp nodig had, na vermoedelijk een hartaanval. Deze persoon overleed later in het ziekenhuis. De politie heeft nader onderzoek ingesteld.

Meerdere voertuigen zouden betrokken zijn geweest bij een opstootje waarbij deze op elkaar zouden zijn ingereden. Enkele getuigen menen schoten of knallen gehoord te hebben. Aanleiding tot het opstootje zou gelegen zijn in een bedreiging eerder op de avond waarbij één van de verdachten tevens mishandeld zou zijn.

Twee van de betrokken voertuigen werden op een parkeerplaats in Malden aangetroffen. Een derde voertuig werd na een zoekactie gesignaleerd en is daarna op de oprit naar de A73 staande gehouden. Alle vijf inzittenden en de drie autos zijn op wapens onderzocht. Er is tot nu toe geen wapen aangetroffen. De vijf zijn aangehouden op verdenking van overtreding van de wet wapens en munitie. Even later zijn nog twee personen aangehouden nadat zij zich gemeld hadden op het politiebureau. De verdachten, vier Nijmegenaren in de leeftijd tussen 22 en 33 jaar, een 20-jarige inwoner van Utrecht, een 22-jarige Maldenaar en een 23-jarige inwoner van Druten, zijn ingesloten en worden verder verhoord door de recherche.

Sporen nader onderzocht
De drie autos zijn in beslag genomen en worden, evenals de locaties waar ze zijn aangetroffen, door de Technische Recherche op sporen onderzocht. Ook op de Eendenpoelseweg doet de TR sporenonderzoek. Agenten hebben zondagavond een buurtonderzoek opgestart.

De politie heeft nader onderzoek ingesteld naar de toedracht van het opstootje en/of vermeende schietincident.

Mensen die meer informatie hebben over wat er zich zondagavond heeft voorgedaan, worden verzocht om contact op te nemen met de recherche van het district Tweestromenland op telefoonnummer 0900-8844.

Ook anoniem kan informatie worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. (08)