Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 15 mei 2006

Man aangehouden voor huiselijk geweld

ZUNDERT: De politie heeft zondagavond een 66-jarige inwoner van Zundert aangehouden. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 65-jarige echtgenote. Zondagmorgen gaf de man zijn vrouw een vuistslag in haar gezicht, waarna de Zundertse in de loop van zondag aangifte deed bij de politie. Agenten namen haar man voor verhoor mee naar het bureau. Na verhoor is de verdachte in de loop van maandagmorgen heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Diefstal auto

ULVENHOUT: Aan de Withof is in de nacht van zaterdag op zondag een personenauto gestolen. De eigenaar deed zondagavond aangifte van diefstal van zijn groene Ford Escort. Het kenteken van de auto is PB-NF-29. De politie heeft de auto international gesignaleerd.

Politie houdt man aan na mishandeling en vernieling auto

BAARLE-NASSAU: De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 38-jarige inwoner van Schiedam aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een 41-jarige inwoner uit Ulicoten en vernieling van een personenauto aan de Singel in Baarle-Nassau. Bij een onenigheid tussen de man uit Ulicoten en een groep personen, waaronder de Schiedammer, is het slachtoffer met glaswerk tegen zijn hoofd geslagen. De man heeft zich in een Bredaas ziekenhuis aan een hoofdwond laten behandelen. De verdachte is maandag in verzekering gesteld. De toedracht van de ruzie is nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in.

Gesignaleerde aangehouden

BREDA: De politie heeft maandagmiddag aan de Zaart een 45-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man stond gesignaleerd voor het uitzitten van 150 dagen gevangenisstraf. Hij is ingesloten in een politiecel om zijn straf te ondergaan.

Winkeldievegge aangehouden

BREDA: Bij een warenhuis aan de Karrestraat is maandagmiddag een 17-jarige inwoonster van Breda aangehouden. De dievegge werd betrapt toen zij enkele truitjes zonder te betalen mee wilde nemen. Het meisje had de veiligheidslabels verwijderd van de kleding verwijderd. De bedrijfsbeveiliging, die haar aanhield, heeft de Bredase overgedragen aan de politie. Na verhoor is zij rond 15:30 uur heengezonden. Zij is in overleg met het openbaar ministerie voorgedragen bij Bureau Halt om een alternatieve straf te ondergaan.

Politie houdt Belgische drugstoeristen aan

BREDA: Aan de Tuinzigtlaan heeft de politie maandagmiddag twee inwoners van het Belgische Moeskroen aangehouden. Het tweetal, 25 en 29 jaar oud, liep bij een routinecontrole tegen de lamp. In de auto van het tweetal vonden agenten 150 gram hennep. Na verhoor is het duo heengezonden. Zij kregen van het openbaar ministerie een boete opgelegd van 800,- per persoon. De drugs zijn in beslag genomen.

Auteur: Henk Snepvangers