Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 15 mei 2006

Buggy diefstallen opgelost

KAATSHEUVEL: Een 39-jarige vrouw uit Den Haag heeft via een Internet verkoop site haar gestolen buggy opgespoord. De politie heeft twee inwoners uit Waalwijk als verdachte gehoord. Het stel bleek al drie keer eerder buggys gestolen te hebben.

De aangeefster bezocht op 23 april jl. het attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel. Bij de Droomvlucht werd haar buggy gestolen. Enkele dagen later zag de benadeelde dat deze wandelwagen te koop werd aangeboden op een Internet verkoopsite. Ze herkende de wagen aan specifieke kenmerken. Het werd aangeboden door een 28-jarige man en een 34-jarige vrouw uit Waalwijk. De benadeelde is ter plaatse gegaan en herkende de buggy inderdaad terug. Het unieke serienummer bleek overeen te komen. Zij heeft de buggy gekocht en is naar het politiebureau gegaan. De politie heeft daarop in samenwerking met de Efteling een nader onderzoek ingesteld. Vandaag werden de twee verkopers gehoord. Zij bekenden de diefstal van deze en drie andere buggys. Zij hadden de wagens telkens enkele dagen na de diefstal middels een Internet verkoopsite voor circa 150 euro per stuk verkocht. De politie heeft nu ook de aangifte van een 2^e gedupeerde uit Leidschendam binnen. Daarvan werd de buggy op zondag 9 april jl. bij dezelfde attractie gestolen. De diefstallen waren, zo vertelden de verdachten, gepleegd vanwege geldproblemen.

Motorboot gestolen in Kaatsheuvel

KAATSHEUVEL: Vannacht is omstreeks 04.15 uur bij een bedrijf aan de Jan de Rooijstraat een blauwkleurige motorboot van het merk Rinker (3158 F) gestolen. De politie kreeg en melding dat er een auto met daarachter een boot op een trailer zou rijden in Waspik Zuid in de richting van Raamsdonksveer. De bestuurder reed volgens de melder roekeloos en zonder licht. De politie heeft de combinatie niet meer aangetroffen. Er bleek te zijn ingebroken bij een bedrijf dat met de achterkant grenst aan de Bevrijdingsweg. Er is een hekwerk open geknipt, waarna de trailer met boot van het terrein is afgereden. De auto blijkt op 9 mei jl. in Woudrichem te zijn ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden vanwege signalering

MADE: De politie heeft vannacht omstreeks 01.20 uur op de Blockmekerstraat een 33-jarige man uit Zoetermeer aangehouden die gesignaleerd stond. Agenten zagen vannacht een bestelauto rijden, waarvan de te naamgestelde uit Den Haag bleek te komen. De dienders besloten het voertuig aan een controle te onderwerpen. Er zaten drie mannen in het voertuig. Hierbij bleek dat één van hen gesignaleerd stond in het opsporingsregister. Hij moest aangehouden en verhoord worden in verband met een winkeldiefstal c.q. verduistering gepleegd in april 2005 in Alphen aan de Rijn. De politie heeft de verdachte vandaag afgehoord. Hij is vanmiddag om 13.30 uur weer vrijgelaten. Het dossier zal naar het politiekorps gestuurd worden, dat de zaak behandelt.

Jaloerse man opgepakt na mishandeling ex-vriendin

RAAMSDONK: De politie heeft zondagavond omstreeks 23.00 uur een 40-jarige man uit Raamsdonk aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 36-jarige vriendin. De man was gisteravond naar de woning van zijn ex vriendin gegaan. Het stel is kortgeleden tijdelijk uit elkaar gegaan. Tijdens een woordenwisseling ontstond ruzie omdat de man de telefoon van zijn vriendin opeiste. Hij wilde nagaan of de vrouw een relatie met een ander had. Hij pakte haar bij haar nek en met een wurgreep dwong hij haar tot de afgifte van de telefoon die zij vast had. Na de berichten gelezen te hebben is hij vertrokken om even later weer terug naar de woning te komen. Hij is toen via een niet afgesloten raam naar binnen geklommen. De politie heeft hem even later voor de woning aangehouden. Hij is vanmiddag na verhoor omstreeks 13.00 uur weer in vrijheid gesteld.

Eenzijdig ongeval in Sprang-Capelle

SPRANG-CAPELLE: Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Julianalaan is vanmorgen een 65-jarige man uit Oosterhout gewond geraakt. De agenten troffen hem op de rijbaan aan met naast hem zijn racefiets. Hij klaagde over pijn aan zijn schouder en had diverse hoofdwonden. Het slachtoffer is met een ambulance overgebracht naar het Tweesteden ziekenhuis alwaar zij hem een nachtje ter observatie willen houden. Vermoedelijk heeft het slachtoffer met te hoge snelheid de voorrem gebruikt en is daarbij over de kop geslagen.

Politie onderzoekt poging inbraak in woning

RIJEN: Gisteravond is omstreeks 20.15 uur geprobeerd in te breken in een woning aan de Riekevoort. De bewoonster was bij de buren op bezoek. Zij hoorde rond 20.15 uur een aantal harde knallen. Zij zijn toen naar buiten gegaan. Al snel bleek dat aan de achterzijde van haar woning een raam van de schuifpui met een steen was ingegooid. Ook was getracht de achterdeur te forceren. Een getuige heeft drie getinte jongens weg zien rennen. Het is bij een inbraakpoging gebleven. De politie heeft een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Dronken man veroorzaakt parkeerschade

OOSTERHOUT: Dankzij een getuige is de politie gisteravond omstreeks 20.10 uur op het spoor gekomen van een 55-jarige dronken automobilist uit Oosterhout. De melder gaf door dat een man net was weggereden vanaf de parkeerplaats aan de Schapendries. Bij het wegrijden had hij een geparkeerde auto geraakt. De politie is de bestuurder heeft de bestuurder aan de hand van het kenteken achterhaald. De auto bleek verse schade te heb ben. Tijdens het thuisbezoek gaf de te naamgestelde direct toe gereden te hebben vanaf de Schapendries. Hij kon zich echter geen aanrijding herinneren. Hij blies 625 ugl (1,45 promille).

Auteur: Willem van Hooijdonk