Ingezonden persbericht


AANKONDIGING

Amsterdam, 15 mei 2006

De selectie voor het Nederlands Vlaamse theaterfestival TF-1 wordt aanstaande woensdag 17 mei om 16:00 uur op internet bekendgemaakt.

De vakjury van het nieuwe theaterfestival TF-1 maakt aanstaande woensdag haar selectie voor het Nederlands Vlaamse theaterfestival TF-1 bekend. Juryvoorzitter Monique van de Ven zal om 16:00 uur de selectie bestaande uit vijf grote- en vijf kleine zaal producties op internet aankondigen en wel via www.tf-1.nl.

In de nazomer van dit jaar vindt voor de eerste keer het landelijke theaterfestival TF-1 in Amsterdam plaats. Tijdens het festival worden ondermeer tien theaterproducties getoond, die zijn geselecteerd door een vakjury. De jury selecteert voorstellingen waarvan zij vindt dat ze zich onderscheiden door bijvoorbeeld kwaliteit, schoonheid, vakmanschap of zeggingskracht.

De jury 2006 bestaat naast voorzitter Monique van de Ven (actrice) uit Berthe Spoelstra (dramaturge), Eric de Vroedt (regisseur), Ursul de Geer (regisseur) en Eric Antonis (o.a. voormalig cultuurschepen van de stad Antwerpen).

In het festival zullen ook drie genomineerden voor de Toneelpublieksprijs te zien zijn in de hoofdlocatie van het festival, de Stadsschouwburg van Amsterdam. Een belangrijk moment tijdens het festival is het Gala van het Nederlands Theater op zondag 10 september, waar de belangrijkste Nederlandse theaterprijzen worden uitgereikt, zoals de Louis en Theo d'Or, de Mimeprijs en de Toneelpublieksprijs.

TF-1 bestaat uit vier verschillende themakanalen, die samen het festival vormen: TF-1 is de Nederlands Vlaamse theaterselectie, met TF-2 wordt de basis gelegd voor het Amsterdam Fringe Festival, TF-3 biedt verdieping en TF-4 toont de Vlaamse keuze. Ook de keuze van de jury van het zusterfestival Theaterfestival Vlaanderen, bestaande uit theatermaker Mesut Arslan, theaterprogrammeur René van der Pluijm en festivaldirecteur Michel Price zal woensdag bekend gemaakt worden.

----------