Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 15-05-2006

Van Aartsen (VVD): "VERTREK HIRSI ALI IS PIJNLIJK VOOR ZOWEL NEDERLAND ALS VOOR DE POLITIEK"

Oud-fractievoorzitter van de VVD, Jozias van Aartsen, reageert teleurgesteld op het vertrek van zijn partijgenoot Ayaan Hirsi Ali naar Washington. Van Aartsen in AVRO 1opdeMiddag: "Het zegt iets over de staat van het land. Ik vind het pijnlijk, zowel voor de Nederlandse samenleving als voor de politiek dat zij de Tweede Kamer verlaat."

Van Aartsen betreurt het vertrek van Hirsi Ali: "Ik vind het heel jammer dat een kamerlid van haar statuur de kamer uit moet. Ik heb ook duidelijk de indruk dat het iets te maken heeft met wat ze heeft meegemaakt, dat is pijnlijk voor de Nederlandse politiek." Aanstaande vrijdag zal Van Aartsen er het nodige over zeggen op de Algemene Vergadering van de VVD.

Volgens Van Aartsen kan je het als parlementariër nooit goed doen. "Nederland klaagt altijd over grijze parlementariërs, die niet voor hun mening uit durven komen. Hier heb je iemand die dat doet en deed, en daar kunnen we dan kennelijk ook weer heel moeilijk tegen," aldus Van Aartsen voor de AVRO-microfoon.

Uitzending: maandag 15 mei 2006 om 14.00 uur op Radio 1.