2e Persbericht van Maandag 15 mei 2006

Berichten uit de regio

Eindhoven, 15-05-2006

Veldhoven: Politie onderzoekt mishandelingen tijdens carnaval

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een aantal mishandelingen op woensdagochtend 1 maart (de nacht van carnavals-dinsdag op as-woensdag) in de omgeving van de Blaarthemseweg. Rond 1.30 uur werden daar in totaal vijf personen zonder aanleiding geschopt en geslagen door in totaal negen verdachten. Eén van de slachtoffers probeerde in eerste instantie de zaak te sussen, waarna ook hij werd mishandeld. De toevallige voorbijganger werd op de grond geslagen, waarna hij door verschillende verdachten werd geschopt. In totaal twee slachtoffers hebben zich onder doktersbehandeling moeten stellen. De politie heeft in het onderzoek negen verdachten aangehouden of gehoord. Het gaat om acht Veldhovenaren (17 tot 21 jaar oud) en een 17-jarige Eindhovenaar. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Justitie heeft de zaak in behandeling.

Best: Politie houdt illegale plakker aan

Maandagochtend rond 08.35 uur is een 25-jarige man uit Breda aangehouden, omdat hij illegaal posters aan het plakken was. De politie betrapte de man toen hij in De Dieze een zestal posters aan het plakken was op een electriciteitskastje. De man is vaker aangehouden voor het plakken van posters zonder vergunning. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.

Best: Inbraak in berging

Tussen zaterdag en maandag is in een berging van een woning in de Leemkuilen ingebroken. De deur van de berging is opengebroken. Er zijn onder meer een fiets, een stereocombinatie en een tuinset weggenomen.

Deurne: Beschonken man aangehouden

Zondagavond rond 21.30 uur is in de Helmondsingel een 27-jarige automobilist met een onbekende verblijfplaats gecontroleerd omdat zijn achterlichten niet brandden. Nadat politiemensen de man daarop aanspraken, hebben ze een ademtest bij hem afgenomen. Daaruit bleek dat de man teveel gedronken had. Op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van 1,00 te hebben. De man is ingesloten omdat zijn persoonsgegevens niet compleet zijn. Ook is het niet duidelijk of de man een rijbewijs heeft.

Reusel: Politie zoekt getuigen van fietsenberoving

In de nacht van zondag op maandag is omstreeks 04.30 uur in de Wilhelminalaan een 19-jarige man uit Rotterdam beroofd van zijn fiets. De man wilde wegfietsen na een avond stappen, toen twee mannen hem, onder bedreiging, zijn fiets afhandig maakten. Het gaat om een blanke man van ongeveer 21 jaar tussen de 1.75 m en 1.80 m met donkerbruin haar. De man heeft een normaal postuur met bredere schouders en een verzorgd uiterlijk. Hij droeg witte Nike sportschoenen, een strakke spijkerbroek en een donker jack. De tweede man was ook blank en ongeveer 21 jaar. Hij is tussen de 1.90 m en 1.95 m met een mager postuur en licht bruin kort haar. Hij heeft een verzorgd uiterlijk, ook droeg hij een gouden oorring en een gouden zegelring. Hij had een spijkerbroek aan met donkere schoenen. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de beroving. Zij kunnen contact opnemen met Politie De Kempen op 0900-8844.

Informatie:
Tini Gilsing en Ilse Matthijsen, 040 233 26 50.

Piket:
Els Reijnders bij calamiteiten na 22.00 uur bereikbaar op 06 54 78 39 09.