Gemeente Zoetermeer

Wijktuinen vieren feest

Sinds 2006 bestaan de wijktuinen in Zoetermeer 30 jaar. Op 26 april 1976 werden de eerste tuinen `Zegwaarsteweg'en `Delftsewallen' geopend. Dit wordt gevierd met een groot feest in het Stadshart (op het Promenadeplein) op zaterdag 20 mei tussen 10.00 en 16.30 uur. Wethouder Speel opent om 10.00 uur de feestelijkheden door de eerste ballon op te laten voor de ballonnenwedstrijd.

Activiteiten

Er zijn op het plein verschillende activiteiten georganiseerd voor kinderen. Zij mogen knutselen, buttons maken en zij kunnen worden geschminkt. Verder is er een kruiwagenrace en kunnen de kinderen waterdiertjes bekijken met microscopen. Ook kan er een puzzel `van zaad tot plant' gemaakt worden en is er een informatiestand over de wijktuinen. Daarnaast is er een ballonnenwedstrijd. Iedereen kan daarvoor vanaf 10.30 uur een ballon oplaten. De `eigenaar' van de ballon die aantoonbaar het verst komt, wint 4 toegangskaartjes voor Aquapark Keerpunt.

30 jaar wijktuinen
Het project `schooltuinen' is in 1976 gestart op twee tuinen: de Zegwaartseweg en Delftsewallen. In 1998 is de naam `schooltuin' veranderd in `wijktuin', omdat de tuinen niet bestemd waren voor alleen kinderen van de basisschool. De tuinen zijn voor alle geĂŻnteresseerde bewoners van Zoetermeer. De tuinen zijn in het seizoen (van april tot oktober) een avond in de week geopend, waarvan zes keer op een zaterdag of zondag. Verder worden er steeds meer activiteiten voor volwassenen georganiseerd. Inmiddels zijn er vijf wijktuinen: Rokkeveen (Spectrumsingel 50), Zegwaartseweg (Zegwaartseweg 25B), Voorweg (Voorweg 104), Noordhove (Da Sangalloruimte 10) en Broekweg (Broekwegzijde 195).