Gemeente Den Haag

Van 15 mei tot 1 oktober zijn honden toegestaan op het strand ter hoogte van het Zwarte Pad op het Noorderstrand en de Kwartellaan op het Zuiderstrand. In de zomermaanden zijn de stranden van Den Haag verder verboden voor honden. Het verbod voorkomt in de drukke zomermaanden overlast door honden op het strand. Het verbod geldt 24 uur per dag.

Twee hondenstranden
Om hondenbezitters de gelegenheid te geven om in de zomermaanden samen met hun hond naar het strand te gaan, zijn twee 'hondenstranden' aangewezen. Beide stukken zijn met borden aangegeven. Op deze stukken strand mogen de honden los lopen. De hondenpoep moet wél, net als in de rest van Den Haag, worden opgeruimd. Een opruimmiddel mag daarom ook op het strand niet ontbreken bij mensen die hun hond uitlaten. De hondenpoep kan in een gewone afvalbak worden weggegooid.

Hondenkaart
Naast de twee 'hondenstranden' zijn in Den Haag nog 137 uitlaatplekken waar honden het hele jaar los mogen lopen. Alle uitlaatplekken en alle verbodsgebieden staan in de Hondenkaart. De Hondenkaart staat op www.denhaag.nl/honden en is gratis op te halen bij de stadsdeelkantoren.