Gemeente Stadskanaal

Stadskanaal, 15 februari 2006 Nummer: 8

Feest ter gelegenheid van afronding werkzaamheden centrum Stadskanaal

De gemeente Stadskanaal organiseert in samenwerking met de Stichting Cultuurplein, de VVV Kanaalstreek, de Centrum Winkeliers en de Handelsvereniging van 15 tot en met 20 mei 2006 een feestweek.
Aanleiding is de oplevering van het centrum van Stadskanaal. De afgelopen zes jaar heeft het centrum een facelift ondergaan. Vele klinkers zijn gelegd, de verlichting is aangepast, de parkeerroute Plein-Lijn is gerealiseerd, waterpartijen en fonteinen zijn aangelegd, gras werd gezaaid en struiken en bomen geplant. Het gebied is verder ingericht met banken, prullenbakken en fietsenrekken. Binnenkort start de bouw van het podium op het Europaplein. Deze moet maandag 15 mei klaar zijn want dan vindt de officiële ingebruikname van het centrum plaatst en starten de festiviteiten.

Het definitieve programma is bijna rond. De organisatie is volop bezig met de voorbereiding van een ludieke openingshandeling. Verder is het zeker dat de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso maandag 15 mei optreedt en dat woensdagmiddag 17 mei bol staat van de kinderenactiviteiten. De TROS maakt op zaterdag 20 mei opnames van een onderdeel van het overbekende programma Te Land Ter Zee en in de Lucht. Welk onderdeel het wordt is nu nog niet bekend, maar vast staat dat het om een waterspektakel in het Stadskanaal gaat. Dit bekende familieprogramma viert dit jaar haar 35-jarig jubileum. Om de festiviteiten in goede banen te leiden worden wegen en de doorvaart bij de Eurobrug tijdelijk gestremd. Welke wegen wanneer en waar gestremd worden, wordt later bekendgemaakt via bewonersbrieven en een speciale bijlage van de krant. In de bijlage zal ook het definitieve programma van de feestweek worden opgenomen. De organisatie hoopt dat de feestweek veel bezoekers uit de eigen gemeente maar ook uit de verre omgeving trekt zodat iedereen met eigen ogen het opgeknapte centrum in Stadskanaal kan zien.


---

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Saskia Schaap van het team communicatie, (0599) ­ 631 627

Raadhuisplein 1
Postbus 140 TEL (0599) 631 631 gemeente@stadskanaal.nl BANK 28.50.06.428 9501 SZ Stadskanaal 9500 AC Stadskanaal FAX (0599) 620 744 www.stadskanaal.nl t.n.v. gemeente Stadskanaal