KNMG

Thema-avond 'Communicatie en Beïnvloeding', georganiseerd door KNMG-district Flevoland-Zwolle

Datum 15-05-2006
Geaccrediteerd? nee
Locatie Restaurant Willem Barentsz, Lelystad

Op 15 mei 2006 organiseert KNMG-district XVI Flevoland-Zwolle een thema-avond 'Communicatie en beïnvloeding: alles wat je nooit op cursus leerde maar altijd al wilde weten omdat je het zo hard nodig hebt in je dagelijks werk maar bang was om te vragen', o.l.v. illusionist George Parker.

Communicatie en beïnvloeding:

"Je moeder was een uitstekende communicator want ze gebruikte de basisingrediënten (taal, gedrag en materie) op een hoogst effectieve manier. Toen je leerde fietsen en je was gevallen, kwam je verdrietig en zwaar teleurgesteld thuis. Je moeder wist je, door op een briljante manier van haar communicatiemiddelen gebruik te maken, weer te motiveren om toch weer op de fiets te stappen. Ze gebruikte geen powerpointpresentatie of managementrapport om je te overtuigen, maar ze zei (taal): "Kind dat komt wel weer goed", daarbij (gedrag) glimlachte ze, gaf je een aai over je bol en een kusje op je knie en (materie) ze legde er een snoepje op."

Tussen de regels door gebeurde er iets wat organisaties hard nodig hebben en ook in het contact met een patiënt misschien wel de kern is van het helingsproces: je gevoel en geloof werden gestimuleerd waardoor je een volgende stap kon nemen. Woorden en verstand maken slechts 5% uit van onze communicatie. Het overige wordt bepaald door vocaal gedrag, non-verbaal gedrag en dat wat daarmee onbewust wordt opgeroepen.

In zijn vak als illusionist bestudeert George Parker juist deze 95%. Hij treedt nationaal en internationaal op met zijn theatrale shows maar wordt ook veel gevraagd als gastspreker om inzicht te geven in de geheimen achter onbewuste beïnvloeding en communicatie. Communicatie is creatie. Als je communiceert roep je daarmee niet alleen psychologische maar zelfs fysiologische effecten op zoals bijvoorbeeld de aanmaak van adrenaline, endorfine, DHEA of cortisol.

In zijn verhaal neemt hij je mee langs Vier Breinfeiten en hoe hij daarvan gebruikmaakt om zijn publiek in vervoering te brengen. Hij praat over placebo's, de fysiologie van communicatie, embedded commands en de manier waarop we ons onbewuste kunnen gebruiken. Hij legt zijn inzichten daarover uit op een lichtvoetige en humoristische manier en gebruikt illusies, gedachtenexperimenten, voorbeelden en verhalen om zelfs de zwaarste wetenschappelijke thema's bruikbaar te maken in het dagelijks leven.

Programma:
19.00 uur Ontvangst (soep en broodje)

19.30 uur Opening

19.35 uur Voordracht van George Parker, illusionist, over communicatie en beïnvloeding.

20.30 uur Gelegenheid tot het stellen van vragen

20.45 uur Afsluiting en napraten onder het genot van een hapje en drankje

Aanmelden en informatie:
Aanmelden en informatie opvragen kan bij de secretaris René Damen via e-mail: renedamen@wanadoo.nl (aanmelden kan tot 10 mei a.s.). Er is een beperkt aantal plaatsen. Dus wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Locatie:
Restaurant Willem Barentsz (in natuurpark Lelystad) Vlotgrasweg 11
8219 PP Lelystad
Telefoon: 0320 286143
Routebeschrijving:
www.farm-world.net/restaurants/routewb.html

Uw partner is ook van harte welkom!