Gemeente Weert

27 april 2006

OPENING WEBSITE RECREATIEGEBIED DE IJZEREN MAN

Wethouder S. Strous van Weert, die recreatie en toerisme in zijn portefeuille heeft, opent op 15 mei om 10.00 uur de website voor de IJzeren Man (www.ijzerenmanweert.nl) officieel.
Die opening vindt plaats in het Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man.
De website voor de IJzeren Man is een samenwerkingsinitiatief tussen subtropisch zwembad de IJzeren Man, de overdekte en openluchtspeeltuin Kinderpretland, Natuur- en Milieucentrum de IIzeren Man, camping de IJzeren Man, partycentrum de Sluis, natuurkampeerterrein WEGA en de gemeente Weert.

Op de website wordt informatie gegeven over tal van recreatiemogelijkheden die de IJzeren Man biedt. Neemt u dus vooral een kijkje en laat u inspireren tot een bezoek aan dit prachtige gebied en de daarin gelegen voorzieningen. De partners aan dit initiatief werken verder samen aan de uitwerking van arrangementen. Een voordelig combikaartje van zwembad de IJzeren Man en Kinderpretland, dat al in de markt gezet is, is hiervan een eerste voorbeeld.
De website voor de IJzeren Man vormt een nadere detaillering en uitwerking van de website Kempen-Broek (www.kempenbroek.nl).

Meer bezoek door impulsen
Recreatiegebied de IJzeren Man heeft door het grensoverschrijdend project Kempen-Broek een enorme impuls gekregen. Het gebied heeft zich door uitvoering van diverse projecten, die met Interreg-geld zijn gefinancierd, ontwikkeld tot een stadspark met een grote diversiteit aan voorzieningen voor dag- en verblijfsrecreatie. Ook wordt het gebied veel bezocht door toeristen die verblijven bij de bungalowparken Weerterbergen en Vosseven.
Er is veel geïnvesteerd in de aanleg van bewegwijzerde recreatieve routes, de verbetering
van de ontsluiting van het gebied door de uitbreiding en kwalitatieve opwaardering van de parkeerplaats aan de Geurtsvenweg en de aanleg van een nieuwe parkeerplaats aan de Kruisbergenweg, toeristische informatievoorziening in het gebied en bewegwijzering van dag- en verblijfsrecreatieve voorzieningen. De recreatieve belevingswaarde van het gebied is enorm toegenomen door de vele investeringen die hebben plaatsgevonden in de omgevingskwaliteit. Denk hierbij bijv. aan de markante bruggen, die op een 10-tal locaties zijn aangelegd en waardoor een fysieke verbinding is gerealiseerd tussen de grote- en de kleine IJzeren Man.
De parkeerplaats aan de Geurtsvenweg vormt de poort naar het Kempen-Broek en heeft, in samenhang met de andere gerealiseerde projecten, geresulteerd in een toenemend bezoek aan dit gebied.

Folders
Van de ruiter- en menroute, de wandelroutes in de IJzeren Man en de Laurabossen en de mountainbikeroute worden folders uitgegeven, die nog deze zomer bij diverse ondernemers en VVV-winkels tegen betaling verkrijgbaar zijn.

2006.077 FS

Met vriendelijke groet,

Marijke Creemers,
Infocentrum gemeente Weert
Postadres: Postbus 950, 6000 AZ Weert
Bezoekadres: Beekstraat 54 Weert
Telefoon: (0495) 575 300
Fax: (0495) 542 906
E-mail: m.creemers@weert.nl
Algemeen e-mailadres: gemeente@weert.nl
Website: http://www.weert.nl