Gemeente Heerhugowaard


Afsluiting door wielerwedstrijd

Door de komst van Olympias Ronde door Nederland wordt een gedeelte van Heerhugowaard afgesloten.

Door de komst van Olympias Ronde door Nederland wordt een gedeelte van Heerhugowaard afgesloten.

De finish van de tweede etappe van de wielerwedstrijd is op 15 mei op de Middenweg, de volgende dag is de start van de derde etappe op het Raadhuisplein.

Parcours dor HHW
De renners komen op 15 mei omstreeks 15.30 uur de gemeente binnen bij de Westtangent (ter hoogte van Butterhuizen). Via de Zuidtangent en een klein stukje Oosttangent slaan de renners linksaf de Rustenburgerweg op. Bij de Jan Glijnisweg gaan ze weer linksaf om vervolgens naar de Oostdijk te rijden. Via de Oostdijk gaat de rit verder over de Van Veenweg en de Middenweg. Op de Middenweg, ter hoogte van de Marsmanstraat is de finish. Echter: de renners rijden eerst nog drie volle ronden van de plaatselijke omloop (Middenweg, Zuidtangent, Oosttangent, Rustenburgerweg, Jan Glijnisweg, Oostdijk, Van Veenweg, Middenweg). De finish is tussen 16.00 en 16.30 uur. Aansluitend zal burgemeester Han ter Heegde de winnaar huldigen.

Dinsdag 16 mei om circa 12.30 uur vertrekt het peloton weer vanaf het Raadhuisplein.

Afsluiting
De wegen binnen de omloop zijn van14.45 uur tot 17.30 uur afgesloten voor het verkeer. Het gedeelte bij de finish (Middenweg tussen Vondellaan en Esdoornlaan) is van 12.00 19.00 uur afgesloten. De kruispunten Rembrandtstraat/Dreef en Stellingmolen/Larixplantsoen zijn in- en uitgang van het gebied. Verkeer kan hier onder begeleiding het binnenste van het parcours betreden en verlaten. De Bickerstraat is dinsdagochtend 16 mei afgesloten vanwege de wielerwedstrijd.

Route

Markt/afvalbrengdepot
De markt gaat op maandag 15 mei gewoon door. Het afvalbrengdepot aan de Beukenlaan is die dag vanaf 14.00 uur gesloten.

9-5-2006