Gemeente Utrecht

Utrecht, 9 mei 2006

Sw/36

Vernieuwen asfalt Draaiweg

De gemeente start maandag 15 mei met het vernieuwen van het asfalt op een gedeelte van de Draaiweg. Het gaat om het gedeelte tussen de Goeman Borgesiuslaan en de David van Mollembrug. Verkeer stadinwaarts kan gedurende de werkzaamheden altijd doorrijden, verkeer dat de stad uitgaat, wordt omgeleid. De totale uitvoering duurt ongeveer vier weken.

Werkzaamheden

Het asfalt op de Draaiweg is oud en daarom van slechte kwaliteit en moet nodig vernieuwd worden. Dit zijn reguliere werkzaamheden die per geasfalteerde straat ongeveer één keer in de twintig jaar terugkomen. De aannemer verwijdert eerst de oude asfaltlaag. Na het aanbrengen van een nieuwe fundering (ondergronds) wordt de rijweg opnieuw geasfalteerd. Vanaf de Goeman Borgesiuslaan wordt er gewerkt naar de David van Mollembrug. De bestrating van de parkeervakken wordt er tijdelijk per fase uitgehaald. Na de vernieuwing van het asfalt worden de parkeervakken per kant weer bestraat.

Planning

De gemeente start met de werkzaamheden op maandag 15 mei. De werkzaamheden duren vier weken. De gemeente heeft ervoor gekozen om stadinwaarts verkeer tijdens de werkzaamheden doorgang te geven. Dat betekent dat de werkzaamheden worden opgesplitst in twee fasen. In fase één wordt de rijweg aangepakt aan de kant van de Verenigingstraat. Deze helft van de rijweg is dan afgesloten voor verkeer. Verkeer naar de stad rijdt over de andere helft van de rijbaan richting de David van Mollembrug. In fase twee is het net omgekeerd. Dan is de helft van de Draaiweg aan de kant van de Brugstraat afgesloten, maar kan het verkeer over de andere helft de stad in rijden. Verkeer staduitwaarts wordt omgeleid. Parkeervakken aan de kant van de werkzaamheden zijn niet beschikbaar. Het asfalteringswerk is weersafhankelijk. Bij slecht weer kan de planning uitlopen.

Bereikbaarheid

Staduitwaarts verkeer wordt omgeleid via de Kaatstraat en de Adelaarstraat of via de Rodebrug.

De haltes van lijn 1 in dit gebied vervallen. De halte David van Mollemstraat en de Draaiweg zijn tijdelijk buiten gebruik. Mensen kunnen gebruik maken van de halte op de Oudenoord. Voor een vervangende halte voor de Willem Dreeslaan kunnen ze instappen op de Kardinaal De Jongweg. De huizen blijven bereikbaar voor voetgangers. Doordat de helft van de parkeervakken tijdelijk niet bereikbaar is, is het mogelijk dat er extra parkeerdruk is elders in de wijk. Voor bedrijven met vrachtverkeer in dit gebied gelden (hoogte) beperkingen. Deze beperkingen worden voordat de werkzaamheden beginnen persoonlijk toegelicht door de opzichter en er wordt een passende omleidingsroute bepaald.

Geld voor achterstallig onderhoud

Dit werk wordt medegefinancierd uit geld dat de (voormalige) gemeenteraad beschikbaar heeft gesteld om, in de jaren 2004 tot en met 2007, een deel van het onderhoudswerk in de openbare ruimte eerder uit te kunnen voeren.



Gemeente Utrecht