Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 087

datum: 10 mei 2006

Reiniertunnel op 25 augustus weer open

Lindeboomseweg Amersfoort Noord tijdelijk afgesloten

Om een einde te maken aan de onveilige situatie voor fietsers en vrachtverkeer wordt de Lindeboomseweg afgesloten van maandag 15 mei tot eind september. Sinds kort is de Reiniertunnel buiten gebruik en kiezen fietsers van en naar Nieuwland voor de Lindeboomseweg. Daar rijdt veel zwaar vrachtverkeer. Binnenkort starten bovendien werkzaamheden aan de Lindeboomseweg. De gemeente wil ongelukken voorkomen door de weg ter hoogte van Smink volledig af te sluiten voor alle verkeer. De Reiniertunnel gaat op 25 augustus - voor het schoolseizoen - weer open.

Sinds 8 mei is de Reiniertunnel, de fietsverbinding tussen de wijken Vathorst en Calveen, afgesloten voor het verkeer. Het fietsverkeer wordt vanuit Calveen en Vathorst omgeleid via de nieuwe fietsroute tussen het Masker in Kattenbroek en de Bergpas in Vathorst. Deze verbinding is vorige week opengesteld. De verbinding is weliswaar langer, maar veel veiliger dan de route over de Lindeboomseweg.

De komende maanden wordt de Lindeboomseweg door het leggen van kabels en leidingen versmald. Er komt een tijdelijk omrijdcircuit voor de zware vrachtauto's naar het stort.

Informatie: Nandus van der Sluijs, communicatieadviseur van de sector Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB) telefoon 033 469 5011 of e-mail n.vandersluijs@amersfoort.nl.


---- --