TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 12-05-2006

Televisie
TROS ZOMERAVONDCAFÉ
Uitzending vanaf maandag 15 mei
Nederland 2 - 19.30 uur

MET TROS ZOMERAVONDCAFÉ DOOR EUROPA

Op maandag 15 mei start de TROS met een gevarieerd zomeravondprogramma met presentator Bert Kuizenga en culinair gastheer Ad Janssen.

Diverse gasten brengen een bezoek aan het gezellige en sfeervolle TROS ZOMERAVONDCAFÉ. Bert Kuizenga ontvangt dagelijks een bekende hoofdgast en enkele vaste 'stamgasten' komen regelmatig langs. Zo maakt Ad Janssen traditionele hapjes en drankjes en geeft praktische kooktips. Martin Gaus bespreekt regelmatig het dierenlief en -leed. Angela Esajas, winnares van de talentenjacht 'TROS Superster', maakt verrassende reportages over clichés en vooroordelen over het land van de week. Ook de muziek staat helemaal in het teken van het vakantieland. Een ander vast onderdeel is 'de vakantiefotowedstrijd', waarvoor kijkers hun favoriete vakantiefoto kunnen opsturen. Ten slotte maakt Harry Vermeegen zijn opwachting. Tot aan het begin van het WK-voetbal volgt Harry dagelijks op zijn eigen wijze, als De Oranjeman, het Nederlands elftal.

Iedere week staat in TROS ZOMERAVONDCAFÉ een ander Europees vakantieland centraal. Door middel van een luchtige mix van onderwerpen komt de kijker in één week alles te weten over het betreffende land. In de eerste week staat het land Italië centraal en de gasten hebben op de een of andere manier een link met dit land. Zo is op maandag 15 mei Lousewies van der Laan de hoofdgast. Zij studeerde een jaar in Bologna en vertelt over haar tijd in Italië. Meesterkok Ad Janssen verzorgt het culinaire deel van de avond en bakt een originele Italiaanse pizza met de familie Esposito. IJs proeven doet hij met Enzo Forte. Verder een optreden van de tenor Vittorio Grigolo, één van de beste operazangers die Italië kent. WK-gast is ex-wielrenner Hennie Kuiper die vier keer mee reedt in de Giro d'Italia en verschillende koersen won in Italië. Angela Esajas onderzoekt de vooroordelen en clichés over Italianen. In het dagelijkse WK-item van Harry Vermeegen, deze keer Wesley Sneijders. Tot slot de dagelijkse fotogast.

TROS ZOMERAVONDCAFÉ wordt elke werkdag live uitgezonden vanaf het binnenplein van het TROS-gebouw in Hilversum.