Start KankerPreventieWeek van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds

AMSTERDAM, 20060512 -- Aanstaande maandag 15 mei start de jaarlijkse voorlichtingscampagne, de KankerPreventieWeek, van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Tijdens deze week vinden verschillende acties plaats om de Nederlandse bevolking op een positieve wijze ervan bewust te maken dat het risico op kanker verlaagd kan worden door gezonde voeding, lichaamsbeweging en een gezond gewicht. Supermarktketen Albert Heijn organiseert samen met vijf fabrikanten een speciale actie.


Consumenten die in de week van 15 t/m 21 mei gezonde producten kopen bij Albert Heijn, leveren hiermee een bijdrage aan stichting het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Albert Heijn en vijf fabrikanten hebben voor deze actie de krachten gebundeld. Ieder doneren zij 2,5% van de opbrengsten aan de stichting, in totaal 5%. Consumenten worden over de actie geïnformeerd via de AllerHande, de AH Bonus, www.ah.nl en communicatie in de winkel.

Tevens roept het Wereld Kanker Onderzoek Fonds gedurende de KankerPreventieWeek de Nederlandse bevolking op zich aan te melden voor een digitaal voorlichtingsprogramma. Mensen kunnen zich opgeven via banners die op diverse sites geplaatst staan waaronder de eigen website (www.wcrf.nl). Het programma houdt in dat de deelnemers gedurende twee maanden wekelijks een nieuwsbrief per e-mail ontvangen met richtlijnen en tips voor kankerpreventie.

Gewichtsconsulent/ voedingsdeskundige Sonja Bakker, staat als ambassadrice van de KankerPreventieWeek van 22 mei t/m 18 juni beschikbaar als E-deskundige op de website van magazine ZIN. Via deze site kunnen mensen vragen aan haar stellen over voeding en leefstijl in relatie tot kankerpreventie. Sonja Bakker is schrijfster van de bestseller 'Bereik je ideale gewicht!'. Net als het Wereld Kanker Onderzoek Fonds adviseert en stimuleert Sonja mensen te kiezen voor een gezonde leefstijl.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is de enige stichting in Nederland die zich specialiseert in de preventie van kanker door gezonde voeding en leefstijl. De stichting, die deel uit maakt van het internationale World Cancer Research Fund (WCRF) netwerk, heeft als doel mensen bewust te maken van het feit dat het risico op kanker met 30% tot 40% verlaagd kan worden door gezonde voeding en een daarbij behorende leefstijl. Daartoe organiseert de stichting voor de derde keer de KankerPreventieWeek met als thema 'Geef kanker geen kans'.




Ingezonden persbericht