Gemeente Rotterdam


---




Nr. 20
12 mei 2006

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 15 tot en met 21 mei 2006

Burgemeester Opstelten opent VanHarte Resto
Burgemeester mr. Ivo Opstelten opent op maandag 15 mei om 18.00 uur het zesde VanHarte Resto in buurthuis Schiemond aan de Dempostraat 143 in Rotterdam. De VanHarte Resto is bedoeld voor mensen die sociaal geïsoleerd zijn en behoefte hebben aan contact. De locatie is een buurtrestaurant waar bij de maaltijd het bindmiddel is. Het is een ontmoetingsplek voor alle culturen en sociale klassen gericht op onderlinge verbondenheid. Amsterdam heeft twee Van Harte Resto's en Den Haag heeft er inmiddels drie. (Voor meer informatie: VanHarte: Daniëlle Cardozo, tel. 06 - 10 61 95 46)

Wethouder Geluk sluit Imagocampagne VMBO Zo! af
Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) zal op dinsdag 16 mei om 12.00 uur in basisschool De Globe aan de Zwarte Waalstraat 38 de imagocampagne 'VMBO Zo!' afsluiten. Met de campagne heeft de gemeente in samenwerking met een aantal onderwijskoepels een positiever imago van het VMBO in Rotterdam uitgedragen. De afgelopen periode hebben vmbo'ers aan de hand van verschillende activiteiten aan de kinderen van Rotterdamse basisscholen en hun ouders laten zien dat ze trots zijn op wat ze doen. Er is onder andere in samenwerking met de Rotterdamse formatie Grillig een 'VMBO ZO!' rap gemaakt en de VMBO-leerlingen hebben meegedaan aan de wedstrijden voor Skills Talents. Daarnaast is aan de hand van posters, flyers , een speciale website, een tv-serie bij E-TV en allerlei andere media-uitingen een positief beeld uitgedragen van het VMBO. (Voor meer informatie: A2 stadscommunictie, Edgar Oomen, tel. 010 - 478 88 88)

Wethouder Geluk reikt Rotterdamse OSKARS en Veiligheidsspeld uit Wethouder Leonard Geluk (Onderwijs en Integratie) reikt op dinsdag 16 mei tussen 19.00 uur en 22.30 uur de Rotterdamse OSKAR's en de Zilveren Veiligheidsspeld uit. Deze feestelijke gelegenheid vindt plaats in de Burgerzaal van het stadhuis. De Rotterdamse OSKAR staat voor OnderwijSKAnsen Rotterdam. Met de prijs wil de gemeente Rotterdam vernieuwende, inspirerende en in het oog springende activiteiten en projecten in het kader van het Rotterdams onderwijsachterstandenbeleid, in de spotlights zetten en een impuls geven. Door een jury met prominenten uit onderwijs en politiek worden de ingezonden projecten beoordeeld. Met de Zilveren Veiligheidsspeld bekroont de gemeente een persoon, groep of school die zich heeft onderscheiden op het gebied van veiligheid in of rondom de school. (Voor meer informatie: Jeugd, Onderwijs en Samenleving, Anneth van Manen, tel. 010 - 891 44 42)

Burgemeester Opstelten geeft inleiding op boekentribunaal Anna Blaman Burgemeester mr. Ivo Opstelten geeft op dinsdag 16 mei om 20.00 uur een inleiding op het boekentribunaal Anna Blaman, dat plaatsvindt in Arminius aan het Museumpark 3. Het boekentribunaal uit 1949 was een opzienbarend literair schetsproces. De schrijfster Anna Blaman en haar roman Eenzaam Avontuur werd door vakgenoten aangeklaagd. De beschuldigingen luidde o.m. een 'reeks verregaande tekortkomingen op literair gebied'. Het boekentribunaal is een reconstructie van het schandaal dat door bekende Rotterdammers wordt nagespeeld. (Voor meer informatie: coördinator Boekentribunaal, Hans Sibarini, tel. 010 - 477 81 01)

Wethouder Van Sluis ontvangt Oostenrijkse en Slowaakse Verladers Wethouder Wim van Sluis (Haven, Economie, Werkgelegenheid en Milieu) zal op woensdag 17 mei om 10.00 uur de Rotterdamse vlag hijsen bij de officiële ceremonie ter gelegenheid van het bezoek van een delegatie van Oostenrijkse en Slowaakse verladers aan Rotterdam. De ambassadeur van Oostenrijk zal tijdens de ceremonie de Oostenrijkse vlag hijsen. De vlaggenparade vindt plaats aan de Boompjes. Doel van het bezoek is het verstevigen van de zakelijke contacten met de relaties uit Oostenrijk en Slowakije. Tijdens het bezoek zullen de verladers geïnformeerd worden over de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de haven van Rotterdam, waarbij onder meer aandacht is voor de Tweede Maasvlakte. Op het programma staan tevens een aantal specifieke bedrijfsbezoeken. (Voor meer informatie: Rotterdam Port Promotion Council, Wineke van Aalten, tel. 010 - 205 23 88)

Burgemeester Opstelten neemt Rotterdamspel in ontvangst Burgemeester mr. Opstelten neemt op vrijdag 19 mei om 13.00 uur in zijn kamer op het stadhuis, Het Rotterdamspel: "wat weet jij van jouw stad"? in ontvangst. In het triviant-achtige kaartspel strijden twee of vier spelers om de titel "Rotterdammer van de dag", waarin vragen over Rotterdam centraal staan. Bij het juiste antwoord verdient een speler een 'Rotterdammertje', degene met de meeste Rotterdammertjes heeft gewonnen. (Voor meer informatie: DOK5, Jasper Baggerman, tel. 070 - 356 39 45)

Burgemeester Opstelten bij prijsuitreiking Evenementenprijzen Nederland Burgemeester mr. Ivo Opstelten is op vrijdag 19 mei om 20.00 uur aanwezig bij de prijsuitreiking van de Evenementenprijzen van Nederland die plaatsvindt in de Kunsthal aan de Westzeedijk 341. Evenementen bureaus, festivalorganisatoren en verschillende steden uit Nederland dingen mee naar de prijs. Presentatie wordt verzorgd door Joris Lutz. Rotterdam is gastheer omdat het vorig jaar de Evenementenprijs Nederland ontving. (Voor meer informatie: Projectleider Zomerfestivals, Monica Huibers, tel. 010 - 433 25 11)

En verder.
opent burgemeester mr. Ivo Opstelten op zondag 21 mei om 18.00 uur het International Neurotrauma Symposium, dat plaatsvindt in de Willem Burgerzaal van De Doelen. Het congres heeft als onderwerp traumatische hersenletsel en dwarslaesie. (Voor meer informatie: Voorzitter Local Roganizing Committee INTS 2006, Andrew Maas, tel. 010 - 463 40 76)

noot voor de redactie/