Provincie Gelderland

|                                            |Nr.   |2006-234       |
|                                            |Arnhem|12 mei 2006    |
|                                            |,     |               |
ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Maandag 15 mei

. Gedeputeerde René van Diessen neemt van 15 tot en met 17 mei deel aan een seminar voor het Comité van de Regio's. (Pula, Kroatië)

. De Commissaris van de Koningin opent de 17e zitting van de Gelderse conferentie van het Model Europees Parlement. Voorafgaande aan de opening gaat de Commissaris samen met de 140 jongeren op de foto. (9.25 - 12.00 uur; Huis der Provincie/Statenzaal, Markt 11 in Arnhem)

Woensdag 17 mei

. Gedeputeerde Marijke van Haaren geeft het officiële startschot voor de bouw van vier nieuwe treinstations; twee stations gelegen aan de spoorlijn Deventer-Apeldoorn en twee aan de spoorlijn Zutphen-Apeldoorn. De bouw van deze stations is een initiatief van de provincie Gelderland, regio Stedendriehoek en de gemeenten en wordt door deze partijen gefinancierd. De stations worden met ingang van 10 december 2006 in gebruik genomen. (9.00 - 10.30 uur; Stationskoffiehuys, Stationsstraat 31 in Twello)
. Gedeputeerde Marijke van Haaren is gastvrouw tijdens de informatiebijeenkomst over 'Beprijzing van mobiliteit' waarin statenleden worden geïnformeerd over het onderdeel beprijzing uit de Nota Mobiliteit, de effecten van beprijzing aan de hand van onderzoeken van het Platform Anders Betalen voor Mobiliteit en van Verkeer en Waterstaat. (11.00 - 13.00 uur; Huis der Provincie/Koffiekamer, Markt 11 in Arnhem)
. De Commissaris van de Koningin en gedeputeerde Harry Keereweer nemen deel aan de eerste grensoverschrijdende hoogwateroefening. Samen met Nordrhein-Westfalen wordt een ramp bij hoogwater geoefend. De basis wordt nu gelegd om goed voorbereid te zijn ingeval een hoogwaterramp zich daadwerkelijk voor mocht doen. (12.30 - 18.00 uur; Tonnet Kazerne, Eperweg 141 in 't Harde)
. Gedeputeerde Nico Jan Wijsman neemt deel aan het Mercuri Urval overheidssymposium. Het thema 'Een sterk college in een duale context' staat deze middag centraal. Daarnaast zal tijdens het symposium de Mercuri Urval Stimuleringsprijs Openbaar Bestuur worden uitgereikt, een jaarlijks terugkerende essayprijs voor studenten van het hoger onderwijs. (13.30 - 16.30 uur; Sociëteit de Witte in Den Haag. Dresscode: Tenue de ville)

Donderdag 18 mei

. Gedeputeerde René van Diessen onthult de eerste bruine toeristische bewegwijzering in Gelderland. Voorafgaande aan de onthulling houdt burgemeester S.W. van Schaijck een toelichting op het toeristisch beleid van de gemeente Geldermalsen. Namens het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Rivierenland en Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt en provincie Gelderland bent u van harte uitgenodigd.

(13.00 - 15.15 uur; Pannenkoekenhuis de Stapel(b)akker Mariën-waerdt, Oude Waag 21 in Beesd)
. De Commissaris van de Koningin en de burgemeester van Voorst dragen het amfibievoertuig officieel over aan de Vereniging 'Ruimte voor de Wilpse Klei'. Dit voertuig wordt ingezet wanneer de IJssel buiten haar overs treedt. (15.00 - 16.30 uur; 't Gat van Oost Nederland (de Kolk aan de Weertseweg) in Wilp)

Vrijdag 19 mei

. De Commissaris van de Koningin blikt samen met gedeputeerde

Harry Keereweer tijdens de bijeenkomst 'Veluwe 2010' terug op de behaalde resultaten. Uit de tussenevaluatie Veluwe 2010 op Koers blijkt hoe ver de provincie nu gevorderd is. (9.30 - 16.30 uur; Hotel de Bilderberg (Zuid-Veluwe), Utrechtse- weg 261 in Oosterbeek)
. De Commissaris van de Koningin opent de 14e internationale kunstbeurs 'Huntenkunst' in Doetinchem. De eigentijdse manifestatie bestrijkt alle disciplines binnen de beeldende kunst, van beelden, schilderijen, fotografie tot grafiek en mediakunst. De beurs is geopend van 19 t/m 21 mei. Voor meer informatie www.huntenkunst.org (16.30 - 18.00 uur; Houtkamphal, Houtkampstraat 78 in Doetinchem)

Maandag 22 mei

. Gedeputeerde Marijke van Haaren is aanwezig tijdens de feestelijke opening van het Transferium in Barneveld en de geluidsschermen in Stroe. De openingshandelingen worden verricht door minster K. Peijs. (15.00 - 16.00 uur; Restaurant De Landing, Wolweg 57 in Stroe 16.00 - 18.30 uur; transferium Barneveld-Noord, Baron van Nagell- straat in Barneveld. Graag aanmelden bij de woordvoerders van de gemeente Barneveld, S. van der Putt (0342) 495 280 of M. Hermsen (0342) 495 281)

Woensdag 24 mei

. Gedeputeerde Harry Keereweer is aanwezig bij de opening van de Energieproducerende Kas in het tuinbouwgebied Bergerden. De opening vormt een nieuwe mijlpaal in de transitie die de glastuinbouw doormaakt van grootverbruiker van energie naar leverancier van duurzame energie. (Aanvang 13.00 uur; Kwekerij Stef Huisman B.V., Salvia 2 in Huis- sen)

In verband met actuele ontwikkelingen kunnen op het laatste moment wijzigingen ontstaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Persdesk van de provincie Gelderland: (026) 359 90 00.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u tijdens kantooruren terecht bij afdeling Communicatie, Pers- en Publieksdesk, telefoonnummer (026) 359 90 00. Na kantooruren kunt u bellen met onze piketmedewerker, telefoonnummer (06) 50 27 30 53.


---- --