Ingezonden persbericht


DOMINICK MUERMANS BELEEFT INCIDENTRIJK WEEKEND OP EUROSPEEDWAY LAUSITZ

KLETTWITZ, 14 MEI 2006 ­ Het derde raceweekend om de 2006 Recaro F3 Cup op de Eurospeedway Lausitz heeft Dominick Muermans dit weekend niet het verwachte resultaat geleverd. Race incidenten in beide races zorgden ervoor dat de debutant uit de stal van Frits van Amersfoort kansloos raakte om kampioenschappunten te verzamelen. Waar Muermans op zaterdag nog een sterke inhaalrace reed, moest hij op zondag vroegtijdig zijn race beëindigen.

KWALIFICATIE + RACE 01
Muermans kent een voorspoedig begin van zijn kwalificatiesessie wanneer hij in het eerste deel goed in de top 6 meedraait. Zijn keuze om tegen het einde van de sessie geen bandenwissel te kamen, pakt echter verkeerd uit. Door een te hoge bandenspanning kan Muermans in tegenstelling tot zijn directe tegenstanders niet langer zijn tijden verbeteren, waardoor hij terugvalt naar een vijftiende gridpositie.

Net als in de vorige races, lijkt ook de eerste ronde op de Eurospeedway scherprechter te worden wanneer Marika Diana zich dusdanig verremt voor de eerste bocht dat ze Muermans van achteren torpedeert. Met een gehavende achterwielophanging en velg kan Muermans zijn weg wel vervolgen, hetzij van achteren. Een sterke inhaalrace brengt de universitair student na 17 hardbevochten ronden toch nog terug op een niet-onverdienstelijke 17e posititie.

KWALIFICATIE + RACE 02
De zondag blijkt 's ochtends al snel minder succesvol wanneer Muermans in de kwalificatie in aanraking komt met Renger van der Zande. Hierdoor moet de inwoner van het Belgische Maaseik genoegen nemen met een 22e startplaats. Met een goede start van de race 's middags wint Muermans weliswaar twee posities, maar hij moet deze al gauw inleveren nadat hij in de openingsfase tot tweemaal toe wordt aangetikt door andere coureurs. Een ferme botsing tijdens een inhaalpoging halverwege de 18 ronden tellende race brengt uiteindelijk zijn Waterloo. Hoewel de wedstrijdleiding de andere coureur bestraft met een waarschuwing, keert Muermans huiswaarts zonder kampioenschappunten.

DOMINICK MUERMANS: "Balen! Ik ging met een positief gevoel naar Lausitz na onze test hier, maar ik reis met een naar gevoel terug. Natuurlijk weet ik dat in een dergelijk groot startveld het risico op incidenten groot is, maar dit was wel heel absurd. Maar ik ben de eerste om toe te geven dat ik door mijn beperkte wedstrijdervaring ook zelf ruimte voor verbetering zie. Ik heb dit weekend toch weer veel geleerd, en ik zal proberen dit te vertalen naar resultaat in de volgende races op de Nürburgring."

RESULTATEN RONDE 05 EUROSPEEDWAY LAUSITZ

01. Ho-Pin Tung (NED), JB Motorsport, 25:05.968
02. Joey Foster (GBR), HS Technik Motorsport, + 00.960s
03. Renger van der Zande (NED), SMS Seyffarth Motorsport, + 04.487s 17. DOMINICK MUERMANS (NED), VAR, + 14.780s

RESULTATEN RONDE 06 EUROSPEEDWAY LAUSITZ

01. Ho-Pin Tung (NED), JB Motorsport, 23:51.715
02. Nico Hülkenberg (GER), Josef Kaufmann Racing, + 02.154s
03. Ferdinand Kool (NED), JB Motorsport, + 09.900s --. DOMINICK MUERMANS (NED), VAR, - 09 RONDEN

NIEUWS en FOTO's worden aangeboden door Insight F1 Motorsport Report in samenwerking met Jarno Kraayvanger. Bezoek voor meer informatie en beeldmateriaal Dominick Muermans' officiële website www.dmuermans.com of neem vrijblijvend contact op met Roelof Oosterhuis (Insight F1) op +31 652 056 637 / roelof@insightf1.com.