Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

15 mei 2006

Computers en speelgoed voor kindertehuis
Boersma Sport opnieuw naar Slowakije

Voor de tweede keer is een delegatie van Boersma Sport in Amersfoort afgereisd naar het Slowaakse stadje Kolarovo. Doel van de reis: een sportieve bijdrage leveren aan de viering van de Onafhankelijkheidsdag (1 mei) en een bezoek brengen aan het plaatselijke kindertehuis Dedina Mladeze.

In een vrachtwagen volgeladen met computers en speelgoed kwamen vertegenwoordigers van Boersma Sport, onder wie eigenaar Huib Boersma, vorige week aan in Kolarovo. In het bijzijn van burgemeester Imre Argyusi leverden zij de spullen af bij het kindertehuis Dedina Mladeze. In de weken daarvoor had Boersma Sport voor dit weeshuis een inzamelingsactie gehouden met als forse opbrengst maar liefst twintig computers en heel veel speelgoed.

Tegelijkertijd arriveerde een groep van twintig sportleraren van Boersma Sport in het Slowaakse stadje. Zij gaven de kinderen taebolessen en deze lieten op hun beurt verschillende voorstellingen zien. Ook met de plaatselijke sportverenigingen werd er gedurende een aantal dagen intensief en vriendschappelijk getraind. De feestelijke afsluiting vond plaats op 1 mei tijdens de Onafhankelijkheidsviering. Op deze voor Slowakije belangrijke dag lieten de Amersfoortse en Kolarovese sporters allerlei demonstraties zien en vierden zij daarna samen feest met de plaatselijke bevolking.

Dit weekend is de delegatie teruggekeerd, terwijl Huib Boersma en zijn vrouw Anneke nog een paar dagen langer in Slowakije verblijven. 'Het was voor de twintig Amersfoorters, de kinderen van Dedina Mladeze en de inwoners van dit stadje moeilijk afscheid nemen', bericht hij vanuit zijn verblijfplaats in Kolarovo. 'Het is zeker de bedoeling dat wij contact zullen blijven houden en dat we blijven werken aan het vervullen van de behoeften en wensen van het kindertehuis.'
---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht