Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Ponymenners op dreef in Dorthealyst

15/05/2006

Hengelo, 15 mei 2006
Vijf Nederlandse ponymenners aangevuld met de enkelspan paard aanspanning van Jacqueline de Groot waren afgelopen weekend naar het landgoed Dorthealyst in het Deense plaatsje Mørkøv gereisd om deel te nemen aan de internationale menwedstrijd.
Voor de ponymenners was dit een soort generale repetitie, aangezien Dorthealyst volgend jaar gastheer is van het wereldkampioenschap voor enkel,-twee,-en vierspan pony's. De Nederlandse afvaardiging gaf een prachtig visitekaartje af.
Tweespan ponyrijder Karel van Kekem won de dressuur, eindigde als zesde in de marathon en sloot de wedstrijd winnend af. Ook Jan de Boer deed goede zaken met zijn tweespan Welsh pony's. De menner uit De Vecht behaalde de derde plaats in de dressuur, werd vierde in de marathon en klom mede door een nagenoeg foutloos gereden vaardigheidsproef naar de tweede plaats in het eindklassement. Bij de vierspan pony's haalde Aart van de Kamp junior zijn achterstand na de dressuur (6e plaats) in door de eerste plaats in de marathonte behalen, nipt achter zijn Duitse concurrent Tobias Bücker. Vervolgens bleef junior foutloos in de marathon waar Bücker tijdfouten opliep, zodat de 26-jarige menner uit Putten met de winst naar huis ging. Aart van de Kamp senior eindigde op de vierde plaats. Arjo van Kekem, de zoon van Karel, wist zich uitstekend te handhaven in het 16 deelnemers tellende enkelspan ponyveld en eindigde in het eindklassement op een nette vijfde plaats. De winst in deze rubriek ging naar de Deen Peter Koux.
Jacqueline de Groot moest in Dorthealyst genoegen nemen met de 15e plaats.
Bron: Hoefnet, overname zonder bronvermelding niet toegestaan Uitslagen:

www.hoefnet.nl/drivingresults/2006/DEN/DORTHEALYST/