Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Peter de Koning beste Nederlander in Windsor

15/05/2006

Hengelo, 15 mei 2006
Vierspan ponyrijder Peter de Koning is afgelopen weekend op de tweede plaats geëindigd in de internationale menwedstrijd op de terreinen van Windsor Castle in Engeland en zette daarmee het beste Nederlandse resultaat neer. De Koning won de marathon en wist ook in de vaardigheid de lei schoon te houden, waardoor hij met ruime afstand op zijn concurrenten de tweede plaats bezet. De Belgische Mia Allo had in de dressuur al een grote voorsprong opgebouwd die ze niet meer afgaf. In de rubriek enkelspan pony's won Yvonne de Ruyter met haar 10-jarige Welsh pony Cupido de dressuur, maar moest zij iets toegeven in de marathon. De menster uit Rotterdam eindigde in het eindklassement op de derde plaats, achter de Britse Sue Denney en de Amerikaan Vance Coulthard.
Harry Verstappen stond na zijn winst in de marathon in het Home Park op de derde plaats met uitzicht op een mogelijke winst, maar verspeelde zijn kansen in de vaardigheid. De eindoverwinning ging naar de Zwitser Beat Schenk, voor de voor Ierland rijdende Brit Barry Capstick en de Engelsman John Attenborough. Verstappen eindigde op de vierde plaats.
Na het uitvallen van Ysbrand Chardon in de marathon door een geblesseerd paard vond er in de top van het klassement een spannende strijd plaats om deze prestigieuze wedstrijd te winnen en tegelijkertijd wereldbekerpunten te kunnen incasseren. Hans Heus wist zich met zijn Geldersch vierspan uitstekend staande te houden in het 23 deelnemers tellende veld en eindigde op een prachtige vijfde plaats. Edwin van der Graaf liep in het staptraject maar liefst 36 strafpunten op voor gangfouten waardoor hij een plaats in de top tien kon vergeten. Het kersverse A-kaderlid eindigde op de 12e plaats in de eindstand. De overwinning in Windsor ging naar de Australiër Boyd Exell, gevolgd door het complete Zweedse team, bestaande uit Tomas Eriksson, Nicke Pålsson en Fredrik Persson. De top vier, aangevuld met Chardon, komt aankomend weekend ook aan start tijdens de landenwedstrijd in Aken, waar Chardon een hernieuwde de kans krijgt wereldbekerpunten te verdienen.
Bron: Hoefnet, overname zonder bronvermelding niet toegestaan Uitslagen:

www.hoefnet.nl/drivingresults/2006/GBR/WINDSOR/

De eindoverwinning ging naar Boyd Exell